ua en ru

У Тунісі вступив на посаду тимчасовий прем'єр-міністр країни

У Тунісі тимчасовий прем'єр-міністр країни Мехді Джомаа офіційно вступив на посаду після складення присяги.

У Тунісі тимчасовий прем'єр-міністр країни Мехді Джомаа (на фото) офіційно вступив на посаду після складення присяги, передає Associated Press.

"Я зроблю все, що зможу, щоб вирішити поставлені перед нами питання, подолати які перебувають перед нами перешкоди і відновити в Тунісі стабільність і безпеку", - сказав Джомма перед вступом на посаду прем'єра.

Призначення Джомаа на посаду прем'єр-міністра є частиною плану опозиції і правлячої партії за передачу влади і закінчення політичної кризи в країні. Остаточна передача влади відбудеться тоді, коли буде повністю сформовано тимчасовий уряд країни, призначено дату виборів до парламенту і закінчена робота над текстом нової конституції Тунісу.

З моменту повалення президента Зін аль-Абідіна бен Алі світська опозиція в Тунісі послідовно бореться за те, щоб не допустити ісламізації однією з найбільш секуляризованих країн арабського світу. Вбивство двох опозиційних лідерів в першому півріччі 2013 р. викликало масштабні протестні виступи з вимогами усунення від влади ісламістської партії "Ен-Нахда", оскільки той нібито не вживає серйозних заходів проти ісламістського тероризму.