ua en ru

В.Цушко: Серед основних учасників ринку нафтопродуктів в Україні була змова, і вони будуть оштрафовані

Серед основних учасників ринку нафтопродуктів в Україні була змова про завищення цін на бензин, і вони будуть оштрафовані. Про це заявив глава Антимонопольного комітету України (АМКУ) Василь Цушко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я думаю, що у вівторок ви почуєте по конкретному відрізку часу, що ми відкрили справу і про прийняття нашого рішення", - заявив В.Цушко і додав: "Там була дійсно змова... Синхронні дії. Довести, що вони домовилися по телефону складно, але синхронні дії збігаються скрізь".
За його словами, учасники даної змови будуть оштрафовані "солідно, щоб не кортіло, але це не підігравання комусь, а захист конкуренції згідно з чинним законодавством".
Розмір майбутніх штрафів В.Цушко не уточнив, проте зазначив, що вони будуть обчислюватися десятками мільйонів.
Відповідаючи на питання, які компанії на сьогоднішній день брали участь у даній змові, він підкреслив: "Ми маємо доручення керівництва країни розібратися з "Лівелою". На питання по "Лівелі" вам відповість заступник, державний уповноважений... Якщо говорити про АМКУ, то він повинен був реагувати тоді, коли "Лівела" працювала на ринку. Зараз немає таких компаній, які б користувалися якимись пільгами і впливали б на ринку нафтопродуктів".