ua en ru

ЦВК не приймав рішення про ручному підрахунку голосів на виборах Ради, - прес-служба

Глава прес-служби Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко заявив, що жодних загроз інформаційним ресурсам ЦВК на даний момент не існує і комісія не приймала рішення про ручному підрахунку голосів на позачергових виборах Верховної Ради України.

Глава прес-служби Центральної виборчої комісії Костянтин Хівренко заявив, що жодних загроз інформаційним ресурсам ЦВК на даний момент не існує і комісія не приймала рішення про ручному підрахунку голосів на позачергових виборах Верховної Ради України. Про це Хівренко заявив у коментарі РБК-Україна.

"Пункт перший - інформація (про порушення роботи інформаційно-аналітичної системи "Вибори" та сайту ЦВК та про ручну обробку виборчої документації ОВК та ДВК, - ред.) не відповідає дійсності. Друге - ніяких загроз інформаційним ресурсам ЦВК на цей час не існує", - заявив Хівренко.

Відзначимо, раніше сьогодні на офіційному сайті генерального прокурора України Віталія Яреми з'явилося повідомлення, що нібито голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський підписав постанову про перенесення дати оголошення результатів позачергових виборів народних депутатів України та ручному підрахунку результатів виборів, які відбудуться 26 жовтня 2014 р.

Причиною цього стало нібито порушення функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори" та сайту ЦВК. Також повідомлялося, що генеральною прокуратурою України розпочато перевірку за фактом втручання в хід виборчого процесу. Як підкреслили в ЦВК, ця інформація не відповідає дійсності.

Нагадаємо, за даними Держспецзв'язку, сайт ЦВК України піддається DDos-атакам.