ua en ru

У центрі Києва 21 і 23 листопада пройдуть заходи на честь річниці Майдану, - Мінкульт

У центрі Києва 21 і 23 листопада відбудуться заходи в честь річниці подій на Майдані.

У центрі Києва 21 і 23 листопада відбудуться заходи в честь річниці подій на Майдані. Про це на брифінгу повідомив міністр культури України Євген Нищук, передає кореспондент РБК-Україна.

"21 листопада, очевидно ввечері, у нас будуть заходи присвячені початку тих трагічних та героїчних подій, які були на Майдані. Будуть якісь флешмоби, пов'язані з лампадками, будуть фотовиставки. На сходах Європейській площі буде проведена така академія пошани, яку ми називаємо "Пісні свободи", де будуть всі учасники тих подій, які були на Майдані і які були в зоні АТО. Буде відповідна програма не розважального характеру", - розповів Нищук.

За його словами, 23 листопада на Майдані відбудеться акція "Біг до Майдану".

"23 листопада, у зв'язку з тим, що проїжджа частина буде відкритою, у нас є домовленість з нашими польськими та прибалтійськими друзями... Вони хочуть зробити пробіг підтримки і солідарності з нами - пробіг світу від Варшави "Біг до Майдану". Ми ще з ними координуємося, щоб для зручності їх фініш був 23 листопада, оскільки 23-го в Українському домі обов'язково буде виставка, буде показ фільму "Вавилон13", будуть читання, будуть інсталяції з артефактів Майдану, будуть фотовиставки і практично це буде продовження 21 листопада", - зазначив Нищук.

Нагадаємо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликав українські телеканали внести корективи у свою програмну сітку 29-30 листопада у зв'язку з торішніми подіями на Майдані.