ua en ru

У центрі Харкова почали відновлювати пам'ятник Леніну

У центрі Харкова на площі Свободи місцеві влади почали відновлювати пам'ятник Леніну, який був знесений активістами 28 вересня 2014 р.

У центрі Харкова на площі Свободи місцеві влади почали відновлювати пам'ятник Леніну, який був знесений активістами 28 вересня 2014 р. Місцева мешканка Марина Кочегура виклала сьогодні вранці в своєму Twitter фотографію, на якій постамент, на якому стояв пам'ятник, обнесений будівельними лісами.

"Монумент членина станом на 6:50 ранку", - підписала фото Кочегура.

За повідомленням прес-служба Харківської міської ради, в місті створена експертна група з провідних місцевих будівельників і архітекторів, яка займається оцінкою ушкоджень пам'ятника Леніну та вже приступила до дослідження фундаменту монумента.

Нагадаємо, увечері 28 вересня 2014 р. в Харкові група людей, велика частина з яких представники партії "Свобода" та фанатів футбольного клубу "Металіст", звалила пам'ятник Леніну на площі Свободи.

Міліція за даним інцидентом спочатку відкрила, але тут же закрила кримінальне провадження. Приводом для закриття справу послужило розпорядження голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Балути.

У той же час мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну.

У центрі Харкова почали відновлювати пам'ятник Леніну

(джерело фото: Twitter.com/MKochegura)