ua en ru

В ЦАР почалася екстрена евакуація іноземних громадян

В Центральній африканській республіці (ЦАР) почалася екстрена евакуація іноземців.

В Центральній африканській республіці (ЦАР) почалася екстрена евакуація іноземців. Про це повідомляє агентство ВВС.

Міжнародна організація з міграції оголосила про те, що починає евакуацію знаходяться в ЦАР приблизно 33 тис. іноземних громадян. Першими будуть евакуйовані громадяни Чада, для них вже готують рейси. Крім того, в ЦАР знаходяться також громадяни Нігеру, Малі, Судану та Демократичної республіки Конго. Більшість з них - жінки і діти.

Відзначимо, що раніше САМ вже були евакуйовані понад 27 тис. чоловік.

Політична нестабільність в ЦАР спостерігається з моменту перевороту в березні 2013 р., коли Президент Франсуа Бозизе був повалений членами повстанського альянсу "Селека". Лідер "Селеки" Мішель Джотодія проголосив себе Президентом ЦАР, ставши першим мусульманським Президентом в країні з переважно християнським населенням, а 10 січня ц.р. оголосив про відхід у відставку.

5 грудня 2013 р. Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про інтервенції в ЦАР, в результаті чого кількість миротворчих військ планується збільшити до 6 тис. солдатів Африканського союзу і 1 тис. 600 солдатів французької армії. Однак зіткнення на релігійному ґрунті після прийняття резолюції тільки загострилися.