ua en ru

В.Тихонов: Забудовникам відшкодовуватимуть вартість споруджених мереж трубопровідного транспорту та електроенергетики

В уряді напрацьовано механізм відшкодування витрат споживачів на будівництво мереж трубопровідного транспорту та електроенергетики. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, повідомляє його прес-служба.

За його словами, сьогодні урядовий комітет з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства і гуманітарного розвитку розглянув проект постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження порядку відшкодування витрат споживачів (інвесторів, замовників, забудовників) на будівництво (реконструкцію) мереж (споруд) трубопровідного транспорту та електроенергетики».

«Проектом передбачено, що відшкодуванню підлягають витрати, понесені споживачами, а це - інвестори, замовники будівництва, забудовники на будівництво чи реконструкцію згідно з наданими технічними умовами позамайданчикових мереж (споруд) трубопровідного транспорту та електроенергетики, які підлягають передачі на баланс підприємств трубопровідного транспорту та електроенергетики», - уточнив В.Тихонов.

Він зазначив, що названі мережі передаються на баланс (у власність) балансоутримувачу за договором, яким передбачається відшкодування витрат на їх будівництво чи реконструкцію.