ua en ru

В.Тихонов: Всі необхідні акти для реалізації закону про містобудівну діяльность будуть схвалені урядом до кінця травня

Всі підзаконні акти, необхідні для реалізації закону "Про регулювання містобудівної діяльності" будуть схвалені урядом до кінця травня. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр
регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, передає прес-служба міністра.
Він закликає органи центральної виконавчої влади не зволікати з погодженням проектів постанов, розроблених Мінрегіоном на виконання закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".
За його словами, за поданням Міністерства уряд прийняв ряд важливих постанов на виконання згаданого закону, без яких робота у сфері містобудування могла бути паралізованою. Однак урядовець не бачить причини зволікати з іншими документами.
"Буквально вчора до Кабінету міністрів ми направили вже погоджений з усіма зацікавленими відомствами проект постанови про гармонізацію будівельних норм до європейських стандартів. Однак ще дев'ять проектів постанов знаходяться на погодженні вже тривалий час у відомствах. Ми тримаємо це питання на контролі. Провели нараду з представниками цих відомств і, сподіваюся, вже до кінця травня всі ці документи будуть схвалені урядом", - зазначив В.Тихонов. Він також додав, що ряд документів, необхідних для реалізації закону, розробляють і інші відомства.

Нагадаємо, раніше голова ради директорів Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе відзначив, що "сьогодні ведеться активна робота спеціальної робочої групи з доопрацювання ще не прийнятих підзаконних актів".

За словами Л.Парцхаладзе на цю роботу потрібно від одного до двох місяців. Він також зазначив, що "будівельники вдячні прем'єру за підтримку в підготовці регуляторних рішень за новим будівельним законом", і що їх прийняття "прискорить терміни будівництва житла на третину, знизить вартість будівництва на 10-20% і буде сприяти активному залученню інвестицій в галузь" .