ua en ru

В.Тихонов: В Україні налічується 3210 об'єктів незавершеного будівництва

В Україні налічується 3210 об'єктів незавершеного будівництва. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, передає прес-служба уряду.
"З цієї кількості (3210 об'єктів), 1100 - об'єкти житлового будівництва. Найбільше їх зосереджено в Києві - 196 об'єктів, Одеській області - 168 та Івано-Франківській області - 121. Всього за даними місцевих адміністрацій на їх добудову необхідно 17,3 мільярди гривень. Інформацію про ці об'єкти та матеріали фотофіксації подано до Кабінету Міністрів для розгляду", - зазначив В.Тихонов.
Першочергового дофінансування, як було сказано, потребують також понад 2 тис. інфраструктурних проектів, в тому числі соціальної сфери, з різним ступенем будівельної готовності.
"Об'єкти соціальні сфери складають 1160 одиниць, на завершення яких необхідно 18,2 мільярдів гривень, 8,2 мільярди гривень - на 931 об'єкт інфраструктури, 1,4 мільярди гривень - на 19 об'єктів промисловості", - поінформував віце-прем'єр-міністр.
Окремо В.Тихонов прокоментував ситуацію, яка виникла з добудовою "Дніпровських веж".
"Замовник будівництва протягом багатьох років чомусь зволікав з вирішенням цього питання. Ми вивчали ситуацію і найближчим часом повідомимо про своє рішення. Можливо цей об'єкт передамо Києву. Там налічується 320 квартир вільних від зобов'язань, добудувавши які місто зможе реалізувати, або ж, як варіант, шукатимемо можливість виділити кошти на коригування проекту, без якого ситуація з місця не зрушиться. На це потрібно 6 мільйонів гривень", - сказав урядовець.
Нагадаємо, 22 квітня 2011 року прем'єр-міністр затвердив план заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади щодо добудови незавершених об'єктів. Відповідно до плану, місцевим органам виконавчої влади доручено скласти переліки незавершених об'єктів будівництва незалежно від форм власності з пропозиціями щодо заходів з їх добудови.
Як повідомлялося раніше, за даними статистики на 1 січня 2011 року в Україні налічувалося 18,3 тис. об'єктів, що знаходяться у стадії незавершеного будівництва. Серед них 12,5 тис. - будівлі, 5,5 тис. - інженерні споруди. Із загальної кількості незавершених об'єктів 6,5 тис. (35,4%) знаходяться у стадії будівництва, на 11,8 тис. (64,6%) будівництво тимчасово призупинено або законсервовано, в основному через відсутність фінансування.