ua en ru

В.Тихонов взяв участь у відкритті засідання Ради директорів Ради європейських муніципалітетів і регіонів

Віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов взяв участь у відкритті засідання Ради директорів Ради європейських муніципалітетів і регіонів. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра. У засіданні, яке триватиме два дні (23-24 вересня), беруть участь керівники асоціацій органів місцевого самоврядування тридцяти чотирьох європейських країн.
Віце-прем'єр-міністр у своєму виступі зосередив увагу учасників засідання на кроках діючої влади в Україні, спрямованих на зміцнення місцевого самоврядування і, зокрема, його фінансової основи. Покращить ситуацію, за словами В.Тихонова, прийнятий у липні цього року новий Бюджетний кодекс України. Крім того, на розширення фінансової спроможності місцевих рад спрямовані положення Податкового кодексу, проект якого розроблений Урядом та винесений на громадське обговорення.
«Державний бюджет 2011 року буде сформований уже на новій податковій основі. Це лише один із напрямів ініційованих Президентом України Віктором Януковичем реформ, реалізацією яких займається уряд під керівництвом Миколи Азарова. На часі - удосконалення територіальної організації влади, реформи житлово-комунального господарства, охорони здоров'я, а також пенсійна та земельна реформи», - наголосив В.Тихонов.