ua en ru

В.Тихонов: Необхідно розробити держпрограму по розбудові систем водовідведення та каналізації

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віктор Тихонов наголошує на необхідності розробки державної програми по розбудові систем водовідведення та каналізації. Про це він заявив на розширеній нараді, присвяченій даній проблемі, передає кореспондент РБК-Україна.
Міністр зазначив, що 35% систем водовідведення на сьогодні є зношеними, а 40% з них потребують заміни, 25% систем працюють понад 40 років і всього лише 10% - експлуатується менше 15 років. "За останні роки майже припинилася реконструкція та будівництво нових систем водовідведення", - сказав В.Тихонов.
Він наголосив на необхідності створення держпрограми по водовідведенню і залученню позабюджетних коштів на її впровадження.
В свою чергу заступник міністра Юрій Хіврич зобов'язав підлеглих до 1 квітня обстежити всі очисні споруди держави для того, щоб до кінця поточного року підготувати вищезгадану державну програму, щоб до кінця року вона була ухвалена в парламенті, і на 2012 р. були виділені бюджетні кошти для її реалізації. Також він додав, що дана програма, як і програма по забезпеченню питною водою має розроблятися до 2020 р.