ua en ru

В.Тихонов має намір залучити підприємців Канади до реалізації спільних проектів в аграрному секторі

Віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов запросив бізнесменів канадської провінції Саскачеван взяти активну участь у реалізації спільних проектів, пов'язаних з розвитком аграрного сектору.

Таку пропозицію урядовець висловив на зустрічі із делегацією Канади на чолі із заступником глави уряду провінції Саскачеван, міністром фінансів провінції Саскачеван Кеном Кравцем, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

В.Тихонов поінформував канадську делегацію, що днями прем'єр-міністр України М.Азаров доручив переглянути програму розвитку агропромислового комплексу з тим, аби відновити на рівні 90-х рр. минулого століття таку сферу сільського господарства як скотарство.

В свою чергу міністр фінансів провінції Саскачеван К.Кравець зазначив, що канадські фермери готові взяти активну участь у відновленні темпів розвитку скотарства. За його словами, Асоціація з торговельного та експортного партнерства провінції Саскачеван (STEP) вже реалізує в Україні програму реформування та модернізації сільськогосподарського сектора.
Віце-прем'єр-міністр висловив сподівання, що така плідна співпраця буде започаткована ближчим часом між Саскачеваном і Житомирською областю.

Під час зустрічі Віце-прем'єр-міністр висловив задоволення розвитком політичного діалогу між Україною та Канадою, який, за його словами, проходить у цілковитій відповідності до «Дорожньої карти» українсько-канадських відносин. Головною подією в українсько-канадських відносинах В.Тихонов назвав заплановий на кінець жовтня цього року візит прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера в Україну.
«Впевнений, що ми таким чином не лише перервемо одинадцятирічну паузу у візитах Прем'єр-міністра Канади до нашої держави, але й відкриємо нові можливості для бізнесових кіл України та Канади», - підкреслив урядовець.

На зустрічі В.Тихонов також відзначив, що уряд України зробив економічну складову одним з основних пріоритетів своєї діяльності на міжнародній арені.

«Переконаний, що нашим країнам вдасться повернутися до темпів зростання двосторонньої торговельної та інвестиційної співпраці, які суттєво постраждали через світову фінансову кризу. Ми успішно долаємо її наслідки і прагнемо заповнити нову сторінку в українсько-канадських економічних відносинах, розпочату після оголошення про переговори по угоді про вільну торгівлю», - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Позитивно В.Тихонов оцінив і рівень співпраці Саскачевану з Україною та українськими регіонами. Зокрема він відзначив плідну співпрацю між Саскачеваном та Чернівецькою областю в галузі освіти.