ua en ru

До терміналу D аеропорту "Бориспіль" планують перевести внутрішні рейси

До терміналу D Міжнародного аеропорту "Бориспіль" планують перевести внутрішні рейси. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

До терміналу D Міжнародного аеропорту "Бориспіль" планують перевести внутрішні рейси. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

При цьому не передбачено розширення термінального комплексу. На основі існуючих вільних виробничих площ споруди планується організувати зону для обслуговування пасажирів внутрішніх рейсів. Для пасажирів внутрішніх рейсів планується обладнати 15 стійок реєстрації, 6 пунктів контролю на авіаційну безпеку, організувати 6 виходів на посадку у літак. Пропускна спроможність у цій зоні терміналу очікується 900 пасажирів на годину на "відліт" та стільки ж на "приліт".

"Обслуговування внутрішніх і міжнародних рейсів в одному терміналі - те, що від нас чекають пасажири і авіаперевізники. Й для нас головне відпрацювати цей проект так, щоб внутрішні та міжнародні пассажиропотоки у терміналі D мали однаково якісне обслуговування", - зауважив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Нагадаємо, що зараз всі міжнародні авіакомпанії обслуговуються в термінальному комплексі D.

Зараз з п'яти терміналів аеропорту на виліт і приліт пасажирів функціонують три. Термінал B, з якого раніше літали міжнародні рейси, відтепер здійснює перевезення всередині країни, термінал A, з якого літали внутрішні рейси та VIP-термінал C - віддані під офіси авіаперевізників. З терміналу D здійснюються рейси іноземних авіакомпаній і знаходиться VIP-зона. Найближчим часом з терміналу F літатимуть лоукости (рейси бюджетних авіакомпаній).

Наприкінці вересня 2012 р. Кабінет міністрів України прийняв постанову, згідно з якою міжнародний аеропорт "Бориспіль" може бути передано в концесію. Напередодні, в липні ц.р., Козак заявив про те, що проведення конкурсу на передачу в концесію майнового комплексу ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" зараз є недоцільним.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України і забезпечує 65% пасажирських авіаперевезень України. З аеропорту "Бориспіль" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення на понад 100 напрямків по всьому світу.

ДП "МА "Бориспіль" розташоване у 29 км на південний схід від Києва та 6 км на південний захід від Борисполя. Аеропорт створений у травні 1959 р. і займає територію площею 943 га. Підприємство має дві злітно-посадкові смуги: одну - завдовжки 4 тис. м і завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,5 тис. м і завширшки 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали, поштово-вантажний комплекс і близько 200 виробничих, адміністративних і допоміжних будівель та споруд.