ua en ru

У Тель-Авіві невідомий напав на охорону посольства США (доповнення)

Невідомий напав на охорону посольства США в Тель-Авіві, однак був затриманий ізраїльською поліцією, передає Reuters. За словами представника місцевої поліції Люби Самри, нападник, озброєний ножем і сокирою, зміг поранити одного з охоронців. У відповідь охорона посольства відкрила вогонь, і нападаючий також був поранений.

Крім того, стало відомо, що нападник - ізраїльтянин. Місцева поліція повідомляє, що його мотиви поки залишаються невідомими, однак, швидше за все, напад не був політично мотивованим.

Напад на американське посольство стався незадовго до приїзду в Ізраїль держсекретаря США Хілларі Клінтон, яка планує зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху 21 листопада 2012 р. для обговорення ситуації в Газі.

З 14 листопада 2012 р. Ізраїль у відповідь на ракетно-мінометний обстріл своєї території з сектора Газа приступив до проведення операції "Хмарний стовп" проти бойовиків "Хамас". У відповідь по Ізраїлю були випущені сотні ракет, більшість з яких перехопила система ПРО "Залізний купол". Поки палестино-ізраїльський конфлікт проходить "в повітрі", проте ізраїльська армія вже завершила підготовку до наземного етапу операції, збільшивши кількість призваних на службу резервістів з 30 до 75 тис. осіб.

Читайте також: ВПС Ізраїлю завдали удару по штаб-квартирі Ісламського національного банку в секторі Газа