ua en ru

У поточному році вартість нерухомості на первинному ринку в гривневому еквіваленті буде зростати - прогноз

В поточному році буде вигідно інвестувати в первинну нерухомість, оскільки ціна на неї в гривнях продовжить рости.

В поточному році буде вигідно інвестувати в первинну нерухомість, оскільки ціна на неї в гривнях продовжить рости.

Вкладати кошти в первинну нерухомість в 2015 році залишиться вигідним. Про це Корреспондент.net повідомив президент Міжнародної федерації нерухомості ФІАБСІ-Україна Олександр Бондаренко.

Експерт прогнозує, що в поточному році вартість нерухомості на первинному ринку в гривневому еквіваленті буде зростати.
"У кого є гроші, то вкладення їх у нерухомість є способом збереження капіталу. Тому, частина людей захоче таким чином уникнути знецінення гривні. На сьогоднішній день серед покупців об'єктів нерухомості на первинному ринку 70% людей просто зберігають собі гроші", - сказав Бондаренко.

Він також констатує, що кількість нових забудов буде суттєво скорочуватися, оскільки минулий рік показав більше ніж мінус 20% по будівництву, що продовжиться і в поточному році.

Криза на ринку нерухомості, на думку експерта, все ж допоможе відсіяти нечесних забудовників.
"Обманщики розуміють, що їм потрібно зробити хоча б 50% робіт, перш ніж реально отримають приплив грошей від приватних інвесторів. Грубо кажучи, на рівні 5-7 поверху тільки з'являються реальні покупці, які не відразу проплачують всю суму відразу. Тому виживати будуть ті компанії, які мають певну фінансову самостійність і не залежать від грошей приватних інвесторів", - додав Бондаренко.