ua en ru

У Таїланді протестувальники оточили будівлю МВС країни

У столиці Таїланду г.Бангкоке близько 1 тис. мітингувальників оточили будівлю Міністерства внутрішніх справ країни (МВС) і готуються до його штурму, передає Reuters.

Напередодні ввечері уряд Таїланду, у відповідь на захоплення протестувальниками будівель Мінфіну і МЗС, оголосили в Бангкоку і прилеглих районах режим надзвичайного стану. Однак, незважаючи на це, групи опозиціонерів попрямували до Мінсільгоспу, Мінтрансу, МВС і Міністерству туризму.

"На сьогодні наше завдання - оволодіти будівлями цих чотирьох важливих міністерств", - оголосив на мітингу один з лідерів опозиції Уатчара Риттакани. Відомо, що ще до підходу колони демонстрантів був евакуйований персонал Міністерства сільського господарства, Міністерства транспорту та Міністерства туризму. Зараз будівлі цих відомств зайняті протестувальниками.

Працівники МВС, навпаки, залишилися на своїх місцях, тому будівля міністерства поки що знаходиться в облозі. Повідомляється також, що Мінфін функціонує в нормальному режимі, незважаючи на захоплення відомства демонстрантами. "Ключові працівники знаходяться на своїх місцях, основні функції, включаючи проведення фіскальної політики, зірвані не були", - заявив міністр фінансів Таїланду Киттират На Ранонг.

У той же час сьогодні очікується початок переговорів між владою і опозицією, яка вимагає відставки кабінету міністрів.

У неділю, 24 листопада 2013 р., близько 100 тис. людей вийшли на демонстрацію в Бангкоку, щоб висловити свою недовіру уряду. На думку протестувальників, побіжний екс-прем'єр Таїланду Таксін Чіннават як і раніше чинить вплив на політику країни через свою сестру Йінглак Чиннават - нинішню голову кабінету міністрів.

Т.Чиннават був главою уряду Таїланду в 2001-2006 рр. В жовтні 2006 р. він був повалений в результаті військового перевороту. Пізніше в країні була створена спеціальна комісія з розслідування злочинів Т.Чиннавата і його оточення (корупція, провокування сутичок між буддійськими і мусульманським населенням країни). В даний час Т.Чиннават перебуває в еміграції у Великобританії.