ua en ru

В суд Києва направлено справу стосовно засновників конвертцентру, операції якого склали майже півмільярда гривень

У столиці завершено розслідування і спрямовано до суду кримінальну справу стосовно 19 учасників злочинної організації. Мешканцям Києва та області висунуті обвинувачення в створенні одного з найпотужніших "конвертаційних центрів", за допомогою якого через 8 фіктивних підприємств упродовж двох років зловмисники перевели у готівку майже 460 млн грн, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Як встановили працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві, через 8 фіктивних підприємств упродовж двох років зловмисники перевели у готівку майже 460 млн грн та формували фіктивний податковий кредит з ПДВ. Клієнтами "конвертаторів" були суб'єкти господарювання України, у тому числі і підприємства державної форми власності.

Відносно учасників угрупування порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 3 с. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч. 2, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Під час розслідування у звинувачених вилучено майже 800 тис. грн готівки та вiдшкодовано збиткiв на суму понад 4,5 млн грн.

Зловмисникам загрожує покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Донецькій області було викрито конвертаційний центр, який щороку переводив у готівку понад 100 млн грн.