ua en ru

У Станиці Луганській через підрив гранати загинув 1 мирний житель, ще один госпіталізований, - ЛОДА

У Станиці Луганській через підрив гранати загинув 1 мирний житель, ще один госпіталізований, - ЛОДА

У Станиці Луганській поблизу мосту через Сіверський Донець протягом вчорашнього дня і минулої ночі виникали перестрілки з великокаліберних кулеметів і мінометів. Про це повідомили у прес-службі Луганської обласної держадміністрації.

"Близько 19:00 на гранаті (за попередніми даними - РГД-5) біля міського кладовища підірвалися двоє мирних жителів. Один загинув на місці, інший госпіталізований. Обставини інциденту зараз на місці з'ясовують правоохоронці", - йдеться в повідомленні.

При цьому сьогодні рано вранці близько 5:00 терористи ЛНР обстріляли контрольоване Україною м. Гірське (Луганська область) із систем залпового вогню "Град". Снаряди вибухнули на вул. Зелена, пошкодивши три приватні будинки. Дивом не постраждав ніхто з господарів. Зараз представники влади оцінюють завдані збитки, складаються акти.

"Загалом вогнева обстановка на контрольованих Україною теренах Луганщини залишається напруженою - за вчорашню добу зафіксовано 11 обстрілів з різного виду зброї, включаючи артилерію, міномети і "Гради", - повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. - За понеділок обстрілів було так само 11. У с. Кримське Новоайдарського району сьогодні після півночі спалахували перестрілки з використанням кулеметів, мінометів і автоматичних гранатометів, а під ранок бойовики один раз вистрілили в напрямку села із "Граду". Ніхто з мирних жителів не постраждав".

Нагадаємо, сьогодні в ряді сіл Луганської обл. відновлено газопостачання.