ua en ru

У США заморожені активи двох російських банків на 640 млн дол., - The Wall Street Journal

У США заморожені активи двох російських банків на 640 млн дол., - The Wall Street Journal

На рахунках російських банків, які потрапили під санкції через дії РФ у Криму і в Україні, заморожені активи на суму близько 640 млн дол. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на офіційну відповідь міністерства фінансів США.

Мова йде, в першу чергу, про банку "Росія", засновником якого є Юрій Ковальчук, якого в США називають одним з "гаманців" Путіна. На думку адміністрації Барака Обами, "Росія" є особистим банком для високопоставлених російських чиновників. На американських рахунках заблоковано активи банку на суму 572 млн дол., що еквівалентно приблизно 10% всіх його активів 2013 р. за сьогоднішнім валютним курсом.

Крім того, заморожені активи банку СМП, що належить братам Ротенбергам, друзям дитинства і колишнім партнерам Володимира Путіна по дзюдо. Активи на суму в 65 млн дол., що становить приблизно 2% від загального обсягу активів за 2013 рік, були виявлені на рахунках десятків американських фінансових інститутів, у тому числі і філії Deutsche Bank.

Як відзначає The Wall Street Journal, ідея ведення санкцій проти людей з близького кола Володимира Путіна полягала в тому, щоб, посиливши таким чином, тиск на російського президента, змусити його змінити свій курс.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg, посилаючись на джерела в Адміністрації Президента США повідомляло, що кілька банків РФ можуть виключити з міжнародної фінансової системи в рамках санкцій.

За матеріалами Deutsche Welle.