ua en ru

У США порушено кримінальну справу стосовно 13 учасників хакерської групи Anonymous

У США порушено кримінальну справу стосовно 13 ймовірних учасників хакерської групи Anonymous, обвинувачених у проведенні кібератаки на урядові сайти, зломі кредитних карт і підтримці файлообмінних мереж, передає Reuters. Висновок великого журі присяжних було передано до окружного суду США в м. Олександрії, штат Вірджинія.

13 осіб звинувачуються в змові з метою порушення інформаційної безпеки в рамках "Операції "Відплата", яка була організована групою Anonymous після закриття шведського торрент-сайту "Піратська бухта" (Pirate Bay) в 2010 р. Метою операції було виведення з ладу шляхом DDOS-атак ряду сайтів правовласників, в тому числі сайту Американської асоціації кінокомпаній. Іншими мішенями Anonymous, за даними Міністерства юстиції США, стали сайти Бібліотеки Конгресу, Bank of America, платіжних систем Visa і MasterCard.

Крім розбіжностей з американською владою з приводу законодавства про авторські та суміжні права, в діях хакерів був також мотив помсти фінансовим установам за блокування пожертвувань на адресу сайту WikiLeaks.

Вік обвинувачених - від 21 до 65 років. Всі вони проживають в різних штатах США.