ua en ru

У США пройшла 70-а церемонія вручення кінопремії "Золотий глобус"

В американському г.Беверлі-Хіллзі пройшла 70-а церемонія вручення щорічної премії за заслуги в галузі кіно та телебачення "Золотий глобус". Кращою драматичною картиною був визнаний фільм "Операція" Арго", заснований на реальних подіях, що відбулися в Ірані в 1979 р., коли група американських дипломатів опинилася в заручниках після державного перевороту. Поставив фільм Бен Аффлек, який отримав "Золотий глобус" в номінації "Кращий режисер". Відзначимо, що йому не вдалося увійти до списку претендентів на премію "Оскар" в аналогічній номінації.

Серед комедійних фільмів і мюзиклів кращою була визнана кіноверсія мюзиклу "Знедолені", знята режисером Томом Хупером. Х'ю Джекман, який виконав у фільмі головну роль, став кращим актором, що зіграв у комедії або мюзиклі, а Енн Хетеуей отримала "Золотий глобус" в номінації "Краща жіноча роль другого плану".

Приз за кращий анімаційний фільм дістався диснеївській картині "Хоробра серцем". Кращим драматичним актором став Деніел Дей-Льюїс за роль Авраама Лінкольна в біографічній драмі Стівена Спілберга "Лінкольн". Приз за кращу жіночу роль у драматичному фільмі отримала Джессіка Частейн, яка зіграла в трилері Кетрін Бігелоу "Мета номер один" про ліквідацію Усами бен Ладена. Кращою актрисою в комедії або мюзиклі стала Дженніфер Лоуренс, яка зіграла головну роль у драматичній комедії "Мій хлопець - псих" Девіда О.Расселла.

Приз за кращий сценарій несподівано дістався Квентіну Тарантіно за його вестерн "Джанго звільнений", незважаючи на те, що фаворитами в цій номінації були фільми "Лінкольн" та "Мета номер один". Австрієць Крістоф Вальц, який зіграв у фільмі Тарантіно, переміг у номінації "Краща чоловіча роль другого плану".

Актриса Джоді Фостер отримала нагороду за видатні досягнення в області кіномистецтва.

Церемонію вручення нагород "Золотий глобус" багато критиків вважають "репетицією" найгучнішого події в американській і світовій кіноіндустрії - вручення премії "Оскар".

Читайте також: Оскар-2013: У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на головну кінематографічну премію року