ua en ru

У США поліція зловила двох вбивць, що вийшли з в'язниці у Флориді помилково

У США поліції вдалося зловити двох вбивць, які відбували в одній із в'язниць штату Флорида довічний термін, але зуміли вийти на волю завдяки підробленому повідомленню про пом'якшення покарання.

У США поліції вдалося зловити двох вбивць, які відбували в одній із в'язниць штату Флорида довічний термін, але зуміли вийти на волю завдяки підробленому повідомленню про пом'якшення покарання. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власті штату.

Джозеф Дженкінс і Чарльз Волкер були арештовані в мотелі Coconut Groove в суботу. При затриманні вони не чинили опору поліції.

Волкер відбував термін з 1999 р., а Дженкінс - з 1998 р. (він убив батька шістьох дітей в Орландо). У вересні до в'язниці Франклін (Карабел, штат Флорида) надійшли документи, згідно з якими ув'язнених слід було відпустити у зв'язку зі скороченням терміну.

Про те, що документи були фальсифіковані, співробітники в'язниці дізналися лише через тиждень. Після раптового звільнення вбивць через підроблені документи, влада Флориди розпочала розслідування за фактом фальсифікації.

У Департаменті виправних установ штату заявили, що зараз ведеться перевірка - не виключено, що подібні випадки мали місце й раніше. Ще не відомо, чи вдалося розкрити інші випадки подібного підроблення документів.

Як повідомлялося у вересні, у штаті Огайо (США) 52-річний Аріель Кастро, більш відомий як "клівлендський маніяк", повісився в одиночній камері. Про це стало відомо з посиланням на співробітників в'язниці, де чоловік відбував довічне ув'язнення за викрадення жінок, тортури і сексуальне насильство.