ua en ru

У США палата представників конгресу схвалила нові санкції проти Ірану

Палата представників конгресу США проголосувала за введення нових економічних санкцій проти Ірану.

Палата представників конгресу США проголосувала за введення нових економічних санкцій проти Ірану, передає Associated Press.

"За" введення нових санкцій проголосували 400 конгресменів, "проти" - 20. Санкції стосуються іранського нафтового експорту і протягом року повинні будуть сприяти скорочення його обсягів на 1 млн бар./день. Вперше при прийнятті подібних санкцій уточнюється обсяг скорочення іранського нафтового експорту.

Законопроект також повинен буде пройти голосування в сенаті і бути підписаним президентом США Бараком Обамою. Очікується, що у вересні 2013 р. з новим проектом санкцій виступить сенат конгресу США.

Читайте також: Іран скорочує обсяги видобутку нафти через міжнародні санкції

Це чергові санкції, прийняті владою США у відповідь на розробку Тегераном атомної зброї. Заходи проти іранської ядерної програми неодноразово брали Організація Об'єднаних Націй і Євросоюз.

США постійно посилюють міжнародний тиск на Тегеран у спробі переконати уряд припинити розвиток своєї ядерної програми. Санкції лягають важким тягарем на економіку Ірану

США, Ізраїль і країни Євросоюзу підозрюють Іран у спробах створити ядерну зброю. Американська розвідка не сумнівається, що Іран здатний створити ядерну зброю, і нарощує потужності для збагачення урану, які при бажанні можуть бути використані для створення ядерних боєголовок. У той же час, розвідка впевнена, що Іран не стане самостійно починати або провокувати військовий конфлікт. Іранський уряд заявляє, що ядерна програма носить виключно мирний характер і спрямована на забезпечення країни електроенергією.

У США палата представників конгресу схвалила нові санкції проти Ірану