ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 8 січня очікується різноспрямований рух індексів

На відкритті фондових торгів в США 8 січня очікується різноспрямований рух провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 8 січня очікується різноспрямований рух провідних індексів. Побоювання інвесторів в першу чергу пов'язано з очікуванням цілого ряду макроекономічних даних, публікація яких запланована на поточний тиждень.

Так, в останній робочий день поточного тижня будуть оприлюднені свіжі дані по ринку праці США, де Міністерство праці країни повідомить останні дані по рівню безробіття в Штатах. Днем раніше будуть опубліковані свіжі дані по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в США. Аналітики очікують, що за підсумками тижня, що завершився 4 січня, показник знизиться і складе 335 тис. вимог. Вже сьогодні, 8 листопада, своє бачення ринку праці США представить дослідницька ADP, яка опублікує свою доповідь за рівнем зайнятості в 15:15 за київським часом.

Серед найважливіших новин сьогоднішнього дня - також публікація протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. Гравці чекають, що публікація матеріалів засідання проллє світло на подальшу стратегію ФРС США. Як повідомлялося раніше, за результатами останнього засідання профільного комітету ФРС було прийнято рішення про початок скорочення програми "кількісного пом'якшення" (QE3). Таким чином, сума викупу казначейських облігацій і іпотечних цінних паперів, яка раніше становила 85 млрд дол., була знижена на 10 млрд дол. - до 75 млрд дол. Аналітики пророкують, що це тільки початок і програма буде повністю згорнута вже до кінця 2014 р.

Тим не менш, забігати наперед не варто, адже сенат США затвердив на посаду голови ФРС Джаннет Йеллен - нинішню заступник голови ФРС, прихильницю стимулюючих заходів. Раніше Йєллен вже заявляла, що проблемам від занадто довгого підтримки стимулюючої програми "кількісного пом'якшення" приділяється непропорційно багато уваги. На її думку, набагато більші ризики таїть у собі передчасне скорочення стимулюючих заходів.

На корпоративному фронті агрохімічний гігант Monsanto готується опублікувати свій фінансовий звіт за квартал до офіційного торгового старту, в той час як фінансові досягнення Bed Bath & Beyond за III квартал стануть відомі значно пізніше - вже після офіційного відкриття торгів.

Котирування високотехнологічного гіганта Microsoft в ході продовженій сесії пішли в "червону" зону (-1%) після повідомлення Associated Press про те, що Алан Муллалі не збирається залишати Ford, де він зараз займає посаду виконавчого директора, заради роботи в команді Microsoft. Котирування Ford ростуть в ході продовженій сесії на 1,6%.

Цінні папери виробника напівпровідникової продукції і чіпів Micron Technology дорожчають на 10,2%, після того як компанія оприлюднила свій звіт, з якого стало відомо, що прибуток за підсумками кварталу відчутно перевершила прогнози.

Станом на 13:31 за київським часом 8 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 23 пунктів (-0,14%), на індекс S&P знижуються на 2,3 пункту (-0,13%), на індекс Nasdaq ростуть на 3,25 пункту (+0,09%).