ua en ru

У США на відкритті фондових торгів в США 4 грудня очікується різноспрямований рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 4 грудня очікується різноспрямований рух провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на біржові індекси. Напередодні всі індекси знаходилися в "червоній" зоні, а S&P і Dow знижуються вже протягом трьох сесій поспіль.

Активності інвесторів може сприяти публікація даних щодо стану економіки США, які будуть виходити протягом дня.

Ще до відкриття торгів з'явиться звіт незалежного провайдера даних ADP про зайнятість населення в країні за листопад. Жовтневі результати по зайнятості, опубліковані Міністерством праці США, що відобразили приріст нових робочих місць у кількості 204 тис., здивували багатьох аналітиків. Зокрема, за даними ADP, приріст робочих місць становив лише 130 тис. Тому інвестори з нетерпінням очікують сьогоднішньої доповіді, щоб зрозуміти, чи були дані за жовтень щасливою випадковістю або ринок праці дійсно буде рости найближчим часом прискореними темпами. Експерти очікують, що ADP зафіксує зростання кількості нових робочих місць у листопаді в розмірі 170 тис.

Міністерство праці США опублікує ключова доповідь щодо зайнятості за листопад в кінці тижня.

Вже після відкриття торгів Міністерство торгівлі США відзвітує про продажі нових будинків за вересень і жовтень, а також будуть опубліковані дані по індексу активності PMI у секторі послуг США за листопад. Раніше був опублікований індекс активності PMI в переробній сфері, який, згідно з доповіддю Інституту управління поставками країни ISM, склав 57,3%, що стало максимальним рівнем показника ділової активності в обробному секторі економіки США за два з половиною роки.

З корпоративних новин варто відзначити повідомлення рітейлера J.C.Penney Co., який заявив, що онлайн-продажі компанії в минулому місяці виросли мінімум на 10% в річному численні, проте компанія не надала точних показників. Тим не менше, її акції подорожчали в ході торгів pre-market на 3,4%.

Папери виробника напівпровідників для сенсорних екранів OmniVision Technologies "просіли" в ціні (-11,8% в ході pre-market), після того як компанія повідомила, що прогноз по прибутку в III кварталі 2013-2014 фінансового року (закінчується в січні 2014 р.) складе від 0,28 до 0,44 дол./акцію, у той час як аналітики очікували, що цей показник складе 0,43 дол.

Котирування паперів телекомунікаційної компанії AT&T впали на 1% після пониження банком J.P.Morgan прогнозу по акціях компанії до "нейтрального" до "вище ринку", прокоментувавши це рішення тим, що темпи зростання абонентів мобільного зв'язку будуть відставати від розвитку індустрії в цілому. Банк також повідомив, що потенційні угоди по злиттю і поглинанню в Європі можуть порушити управління компанією.

Станом на 17:20 мск ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 8,00 пункту (-0,05%), на індекс S&P - на 2,80 пункту (-0,16%), на індекс Nasdaq ростуть на 4,75 пункту (+0,14%).