ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 31 січня очікується бічний рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 31 січня 2014 р. очікується бічний рух провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 31 січня 2014 р. очікується бічний рух провідних індексів. У фокусі інтересів інвесторів сьогодні знову опиняться корпоративні новини низки американських компаній, для яких триває сезон фінансової звітності.

Попередні торги завершилися підвищенням всіх трьох провідних індексів, хоча 2014р. в цілому на даний момент не можна назвати для бірж вдалим. Так, високотехнологічний індекс Nasdaq втратив з початку року на 1,3%, Dow Jones Industrial Average знизився на 4,4%, а S&P 500 - майже на 3%.

З макроекономічних новин сьогодні інвестори ознайомляться зі свіжими даними щодо споживчих доходів і витрат в США. Аналітики очікують, що в грудні рівень споживчих доходів зросте на 0,2%, в той час як споживчих витрат - на 0,3%.

В секторі корпоративної звітності американських компаній результати своєї детальності за квартал ще до офіційного торгового старту представлять нафтовий гігант Chevron, виробник пластикових карток MasterCard, а також виробник продуктів харчування, в першу чергу м'яса Tyson Foods.

Котирування акцій оператора мережі мексиканських ресторанів Chipotle продовжують зростання, забезпечений відмінним квартальним звітом компанії, свидетельствовавшим про прибутку, що перевищило прогнози. В ході торгів pre-market котирування Chipotle злетіли на 12,56%.

Котирування високотехнологічного гіганта Google в ході сесії pre-market піднялися на 3,9% після деякого зниження на тлі публікації звітності компанії. Google "розкрився" після завершення торгової сесії напередодні і його результати зовсім не вразили інвесторів: прибуток компанії поступилася прогнозами. Тим не менш, не найкращу звітність зміг перебороти оптимізм інвесторів з приводу іншого повідомлення Google: трохи раніше компанія заявила, що продає свій бізнес з виробництва смартфонів Motorola Mobility китайської компанії Lenovo за 2,9 млрд дол.

Котирування акцій виробника електронних ігор Zynga злетіли на торгах pre-market на 11%, після того як компанія відзвітувала про збитки, що виявилося нижче прогнозованого, а також повідомила про чергові скорочення. Організацію покинуть близько 15% її співробітників - 314 осіб.

Котирування Microsoft піднялися в ході сесії pre-market торгів майже на 0,2% у світлі повідомлення Bloomberg, що на посаду нового генерального директора компанії претендує нинішній виконавчий віце-президент Microsoft Сатья Наделла.

Станом на 13:42 за київським часом 31 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 95,00 пункту (-0,60%), на індекс S&P - на 10,6 пункту (-0,60%), на індекс Nasdaq - підвищуються на 3,00 пункту (+0,09%).