ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 23 січня очікується бічний рух провідних індексів

У США на відкритті фондових торгів 23 січня очікується бічний рух провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 23 січня очікується бічний рух провідних індексів. Ф'ючерси на котирування провідних індексів обіцяють, що сьогоднішній день може стати вже третім днем "збитків" для Dow: сесію напередодні, як і сесію 21 січня, індекс завершив у "червоному полі.

Сьогодні інвестори знову чекають макроекономічних новин, а також нових квартальних релізів, в рамках сезону корпоративної звітності американських компаній.

Незважаючи на багатообіцяючий завершення попереднього торгового року, 2014 р. поки складно назвати настільки ж успішним. В цілому 2013 р. з упевненістю можна назвати найуспішнішим для Dow з 1996 р., для S&P - з 1997 р., а для Nasdaq - з 2009 р. Інвестори очікували, що "бичачі" настрої на ринку збережуться і в новому році, однак поки динаміка провідних індексів швидше волатильним.

В рамках сезону корпоративної звітності сьогодні гравці звертають особливу увагу на звіти оператора мережі ресторанів швидкого харчування mcdonald's, а також фінського виробника телефонів Nokia. Вже після офіційного завершення торгів результати своєї діяльності за IV квартал оприлюднюють високотехнологічна Microsoft, а також оператор мережі кав'ярень Starbucks.

Котирування mcdonald's ростуть в ході pre-market торгів на 0,2%: аналітики очікують, що прибуток на акцію компанії в IV кварталі 2013 р. складе 1,39 дол./акція проти 1,38 дол./акція роком раніше.

Папери Nokia втрачають у ціні в ході pre-market на 2,3%. Компанія вже встигла "розкритися", і її звіт не порадував аналітиків: продажі компанії за підсумками 2013 р. знизилися на 29% - з 15,2 млн євро до 10,7 млн євро. У нинішньому звіті Nokia не виявилося секції з продажу смартфонів, так як раніше було прийнято рішення про продаж свого підрозділу з виробництва мобільних телефонів корпорації Microsoft.

Котирування Microsoft піднімаються на 1%. Аналітики розраховують, що прибуток компанії в IV кварталі 2013р. досягне 0,68 дол. на акцію компанії. Очікуваний прибуток Starbucks становить 0,69 дол. на акцію компанії проти 0,57 дол./акція, зафіксованих в останньому кварталі 2012 р.

Інвестори чекають доповіді по ринку нерухомості, де стануть відомі свіжі дані по продажах будинків на вторинному ринку житла в США в грудні 2013 р. Ще однією важливою новиною для інвесторів сьогодні стане щотижневий звіт про кількість первинних вимог щодо виплати допомоги по безробіттю. Аналітики очікують, що за підсумками тижня, що завершився 17 січня, показник не зміниться у порівнянні з даними попереднього тижня і складе 326 тис. вимог.

Станом на 16:18 мск 23 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 56,00 пункту (-0,34%), на індекс S&P - знижуються на 7,80 пункту (-0,42%), на індекс Nasdaq - знижуються на 7,00 пункту (-0,19%).