ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 20 грудня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 20 грудня очікується підвищення провідних індексів. Попередня сесія завершилася бічним рухом індексів після публікації не найкращих даних ринків праці та нерухомості країни. Число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття значно зросла, хоча аналітики прогнозували зниження, а продажі будинків на вторинному ринку скоротилися на 4,3% - до 4,90 млн одиниць. На цьому тлі індекси відкрили торги в "червоній" поле, завершили сесію бічним рухом, де лише один з трьох індексів відзначився ледве відчутним зростанням.

Сьогодні інвестори чекають чергової порції макроекономічних даних, серед яких головним повідомленням повинен стати доповідь Міністерства торгівлі США. Відомство повідомить остаточні дані по ВВП США за III квартал поточного року. Згідно з другою оцінкою, зростання ВВП в III кварталі в порівнянні з попереднім кварталом склало 3,6%в перерахунку на річні темпи (annual rate). Згідно з попередніми даними, опублікованими ще в листопаді, зростання ВВП становив 2,8% в перерахунку на річну динаміку.

Інвестори здебільшого налаштовані оптимістично. Вони вже встигли звикнутися з рішенням Федеральної резервної системи (ФРС) США, яка за результатами засідання свого профільного комітету, погодила скорочення політики "кількісного пом'якшення QE3. Таким чином, сума викупу казначейських облігацій і іпотечних цінних паперів, яка раніше становила 85 млрд дол., була знижена на 10 млрд дол. - до 75 млрд дол.

При активній участі вищезгаданої програми біржі США за 2013р. продемонстрували вельми відчутне зростання. Так, з початку року Dow Jones Industrial Average додав 23,47%. Протягом п'яти останніх торгових днів індекс піднявся на 2,8%. За підсумками минулої сесії Dow став єдиним індексом, який зробив крок у "зелене поле. Високотехнологічний Nasdaq Composite протягом 2013р. додав 34,4%, піднявшись по підсумку останніх п'яти сесій на 1,5%. Аналогічний показник для S&P 500 склав 1,9%, в той час як протягом року індекс додав 26,88%.

На котирування виробника спортивного одягу Nike, без сумніву, вплинуть результати його звітності за II квартал, опубліковані раніше. Прибуток компанії виріс в річному численні на 40% - до 537 млн дол., що становить 0,59 дол. на акцію. Результат по прибутку виявився вищим за прогнози у 0,58 дол. на акцію. Виручка тим часом виросла на 8% - до 6,43 млрд дол., що виявилося трохи нижче прогнозованих 6,44 млрд дол. В ході продовженій сесії котирування Nike піднялися на 0,6%, проте зараз, в ході pre-market торгів, вони знижуються на 0,2%.

До офіційного відкриття торгів результати своєї фіндіяльності за квартал опублікують виробник смартфонів BlackBerry і аптечна мережа Walgreen Co.

На котирування високотехнологічної компанії Google може вплинути інформація про те, що комісар з питань конкуренції Євросоюзу Хоакін Альмунія заявив, що пропозиції компанії, які, на її думку, можуть покласти край трирічної антимонопольної перевірці, неприйнятні. Раніше сьогодні стало відомо, що в Іспанії Google оштрафували за порушення законів про конфіденційність. У загальній складності було накладено три штрафи, загальна сума яких складає 1,2 млн дол. (900 тис. євро).

Станом на 13:07 за київським часом 20 грудня ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 7 пунктів (+0,04%), на індекс S&P ростуть на 2,6 пункту (+0,14%), на індекс Nasdaq підвищуються на 5,75 пункту (+0,16%).