ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 19 лютого очікується різноспрямований рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 19 лютого очікується різноспрямований рух провідних індексів на тлі триваючого сезону корпоративної звітності, а також очікування публікації ряду важливих макроекономічних даних.

На відкритті фондових торгів в США 19 лютого очікується різноспрямований рух провідних індексів на тлі триваючого сезону корпоративної звітності, а також очікування публікації ряду важливих макроекономічних даних.

Сьогодні американські інвестори чекають нових повідомлень від цілого ряду американських відомств. Так, до офіційного торгового старту стануть відомі нові дані щодо кількості виданих у січні 2014 р. дозволів на будівництво. Очікується, що показник в місячному численні трохи знизиться і становитиме 980 тис. дозволів проти 986 тис. дозволів місяцем раніше. Традиційно разом з дозволами на будівництво будуть представлені дані по числу закладки нових будинків, яке, згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, також знизиться - до 950 тис. з грудневого показника 999 тис. нових закладених будинків.

Одночасно з цим стануть відомі останні дані щодо зростання індексу цін виробників. Очікується, що в січні 2014 р. показник підніметься в місячному численні на 0,1%. Місяцем раніше позитивна динаміка виразилася в підвищенні показника на 0,4%.

Головною ж подією сьогоднішнього дня стане публікація протоколів останнього засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США. За підсумками цього засідання було прийнято рішення про чергове, другому за рахунком, скорочення програми QE3. Публікація, запланована на 23:00 за київським часом 19 лютого, як сподіваються інвестори, проллє світло на подальшу політику ФРС з питань QE3.

На корпоративному фронті сьогодні також очікується багато новин, пов'язаних в основному з фінансовою звітністю компаній за підсумками останнього кварталу 2013 р.

До відкриття торгової сесії представлять свої звіти американський лоукостер виконує, в основному, внутрішні рейси в межах США, Карибському басейні та Латинській Америці, Spirit Airlines і провайдер навігаційного обладнання - компанія Garmin.

Зокрема, аналітики очікують, що Garmin повідомить про прибуток в IV кварталі 2013 р. у розмірі 0,61 дол./акція при виручці 711,76 млн дол. Папери компанії дорожчають на 2,4% в ході торгів pre-market.

Вже після завершення торгів відзвітує про прибуток виробник електроавтомобілів компанія Tesla. Компанія вже заявила, що її продажі седана Model S у IV кварталі 2013 р. значно зросли. Аналітики пророкують, що прибуток компанії складе 0,21 дол. на акцію при доході в 677,36 млн дол. В ході торгів pre-market папери автоконцерну зростають у вартості на 0,4%.

Також після закриття торгової сесії повідомлять про свої фінансові результати виробник взуття Crocs і міжнародний оператор мережі готелів Mariott International. Напередодні публікації звітності котирування обох компаній напередодні знизилися за підсумками сесії: Crocs - на 3%, Mariott International - на 0,3%.

Станом на 13:38 за київським часом 19 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones знижуються на 15,00 пункту (-0,09%), на індекс S&P ростуть на 2,50 пункту (+0,14%), на індекс Nasdaq піднімаються на 14,00 пункту (+0,38%).