ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 12 лютого очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 лютого 2014 р. очікується помірне зростання ринку. На другий план видходять проблеми, які призвели до падіння на світових майданчиках в кінці січня.

На відкритті фондових торгів в США 12 лютого 2014 р. очікується помірне зростання ринку. На другий план видходять проблеми, які призвели до падіння на світових майданчиках в кінці січня: девальвація валют країн та уповільнення ділової активності в промисловості Китаю. Навпаки, заява нової глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен додало позитиву інвесторам. Сьогоднішня сесія може стане п'ятим днем "ралі" на американських торгових майданчиків.

Напередодні Єллен виголосила свою першу промову перед конгресом США як новий керівник ФРС. У цьому виступі вона зазначила, що американська економіка відновлюється хоч і впевнено, але недостатньо швидко, щоб мегарегулятор робив якісь різкі кроки. Ймовірно, скорочення програми "кількісного пом'якшення" буде поступово продовжено, при цьому помірний курс попереднього глави ФРС Бена Бернанке буде підтримуватися і новим керівництвом.

Додатковий стимул ринку може дати новину про підвищення американськими парламентаріями стелі державного боргу, про який стало відомо напередодні. Палата представників подолала розкол (що призвів до шатдауну" в США в жовтні минулого року) і проголосувала за ініціативу. Сьогодні очікується розгляд пропозиції в американському сенаті.

У цьому контексті сьогодні в 21:00 за київським часом (тобто, незадовго до закриття торгової сесії) Мінфін США опублікує свою щомісячне бюджетне заяву. В грудні 2013 р. надходження в американський бюджет склали 283,2 млрд дол., а відрахування - 230 млрд дол. Профіцит склав, таким чином, 53,2 млрд дол. У січні 2014 р. аналітики очікують дефіциту в розмірі 27,5 млрд дол.

З корпоративних новин: після закриття торгів квартальний звіт опублікує телекомунікаційний гігант Cisco. Очікується, що компанія відзвітує про прибуток на 46 центів на акцію за жовтень-грудень 2013 р.

Вже відомі квартальні результати сервісу грошових переказів Western Union. Компанія не виправдала прогнозів експертів і рапортувала про прибуток в 31 цент на акцію в IV кварталі 2013 р. Консенсус-прогноз аналітиків був 33 центи на акцію. Як результат, на торгах pre-market котирування Western Union знижуються на 0,9%.

Станом на 13:10 за київським часом 12 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 39,00 пункту (+0,24%), на індекс S&P - на 2,90 пункту (+0,16%), на індекс Nasdaq - на 5,50 пункту (+0,15%).