ua en ru

У США на відкритті фондових торгів 11 лютого очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 11 лютого 2014 р. очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 11 лютого 2014 р. очікується підвищення провідних індексів. Увага інвесторів прикута до майбутнього виступу нової глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен, а також корпоративних новин.

Дж.єллен, раніше рекомендована на посаду глави ФРС президентом країни Бараком Обамою, офіційно вступила на посаду 3 лютого 2014 р. Термін повноважень попереднього керівника відомства Бена Бернанке, який управляв американським Центробанком з 2006 р., закінчився 1 лютого ц.р.

Сьогодні інвестори очікують, що глава регулятора у своєму виступі перед парламентаріями визначить подальший курс ФРС. Головним питанням залишаються подальші плани ФРС з питання скорочення програми "кількісного пом'якшення" (QE3).

На думку багатьох експертів, Дж.єллен залишить поточний курс ФРС незмінним, зберігши орієнтир на поступове згортання програми "кількісного пом'якшення". Глава ФРС відома як прихильниця заходів економічного стимулювання. Але інвестори схиляються до того, що поступове скорочення QE3 продовжиться, навіть незважаючи на дані про приріст нових робочих місць в економці США за січень 2014 р., які виявилися нижче очікуваних.

У секторі корпоративних новин до офіційного торгового старту інвестори чекають звітів фармацевтичної CVS Caremark, телекомунікаційної Sprint і енергетичної компанії PG&E. Вже після завершення торгів результатами діяльності за квартал поділяться компанія Fossil та туристична TripAdvisor.

Котирування компанії Rackspace Hosting, що працює у сфері хмарних технологій, знизилися в ході продовженій сесії напередодні і продовжили зниження в ході pre-market торгів. Це сталося після того, як виконавчий директор компанії Ланхам Напьєр заявив про намір покинути займану посаду. Котирування напередодні торгів просідають на 8,9%.

Станом на 13:50 за київським часом 11 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 62,00 пункту (+0,39%), на індекс S&P - на 7,10 пункту (+0,40%), на індекс Nasdaq - на 15,50 пункту (+0,43%).