ua en ru

У США громадянина України звинувачують в управлінні найбільшої хакерської мережею в історії країни

У Ньюарку одному громадянину України і чотирьом громадянам Росії пред'явлені звинувачення в управлінні найбільшої хакерської організацією в історії США, яка протягом семи років зламувала сервери американських і міжнародних інститутів і компаній. Від діяльності російських хакерів постраждали, зокрема, такі компанії, як біржовий оператор NASDAQ, рітейлер 7-Eleven Inc., Оператор платіжної системи Heartland Payment Systems Inc., Французький ритейлер Carrefour SA і бельгійський банк Dexia Bank Belgium, передає Associated Press.

Обвинувальний акт був оприлюднений сьогодні в Ньюарку (Нью-Джерсі). Американська прокуратура заявляє, що збитки від діяльності хакерів, до рук яких потрапили номери і дані більше 160 млн кредитних і дебетових карт, які після "перепродувалися", оцінюється в сотні мільйонів доларів. За версією американської прокуратури, мова йде про "найбільшої хакерської схемою за всю історію США".

Читайте також: У США двох громадян України звинувачують у розкраданні 15 млн дол з рахунків американських фінустанов

Звинувачення були пред'явлені громадянину України Михайлу Ритікова і громадянам Росії Володимиру Дрінкману, Олександру Калініну, Роману Котову і Дмитру Смілянець.

Пізніше сьогодні відбудеться прес-конференція прокурора штату Нью-Джерсі.