ua en ru

Фондові торги В США закрилися 10 лютого зростанням індексів

Фондові торги в США завершилися 10 лютого 2014 р. підвищенням індексів в межах 0,6% на тлі очікування виступу голови Федерального резерву Джанет Йеллен перед конгресом США.

Фондові торги в США завершилися 10 лютого 2014 р. підвищенням індексів в межах 0,6% на тлі очікування виступу голови Федерального резерву Джанет Йеллен перед конгресом США.

Вже сьогодні свій перший доповідь перед американським парламентом представить новий (з 3 лютого) керівник Федеральної резервної системи (ФРС) США Дж.єллен. Інвестори очікують, що в обігу будуть підняті теми макроекономічного курсу мегарегулятора. Ситуація у цій сфері останнім часом є досить змішаною, тому якісь конкретні заяви Дж.єллен трейдерам передбачити непросто.

"Завершується сезон квартальної звітності, увага гравців ринку переходить на макроекономіку. Найімовірніше, Дж.єллен продовжить поточний курс з помірним скороченням стимулюючої програми і вкрай низькими короткостроковими ставками. Поки ФРС буде зберігати статус-кво, ринки будуть спокійні", - відзначає аналітик Pioneer Investment Management Джон Кері.

З корпоративних новин, акції Apple виросли в ціні після заяви відомого інвестора Карла Айкана, що він знімає свої претензії до корпорації. Починаючи з осені 2013 р. він наполегливо вимагав від керівництва компанії з Купертіно використовувати вільну готівку і викупити своїх цінних паперів на суму аж до 50 млрд дол. Суперечка мало не переросла в боротьбу за голоси акціонерів, проте минулого тижня глава Apple Тім Кук заявив, що за 10 днів з моменту публікації квартального звіту фірма викупила власних паперів більш ніж на 14 млрд дол. Причина - слабкі квартальні показники і, як наслідок, падіння котирувань компанії. Щоб виправити становище, Apple і перейшла до викупу акцій. За підсумками минулої сесії, зростання котирувань Apple склав 1,8%.

Хорошими новинами поділився і сайт Yelp, що дозволяє залишати та переглядати відгуки про підприємства сфери послуг (ресторани, готелі, магазини та інше). Керуюча компанія сайту підписала угоду з пошуковою системою Yahoo, і тепер відгуки з сайту Yelp будуть з'являтися нагорі сторінки з результатами пошукової видачі Yahoo. Акції Yelp подорожчали за підсумками торгового дня на 1,9%, а Yahoo - на 1,4%.

Абсолютного максимуму вартості однієї своєї акції (196,56 дол.) досяг виробник електрокарів Tesla. Котирування компанії злетіли на 5,4% після звістки про плани уряду КНР розширити субсидії на покупку електромобілів для китайських громадян. Інвестори з оптимізмом чекають квартального звіту компанії, яка буде опублікована в кінці лютого.

За підсумками торгової сесії 10 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищився на 7,71 пункту (+0,05%) - до 15801,79 пункту, індекс S&P піднявся на 2,82 пункту (+0,16%) - до 1799,84 пункту, а індекс Nasdaq - на 22,31 пункту (+0,54%) - до 4148,17 пункту.