ua en ru

Фондові торги в США 13 лютого закрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 13 лютого закрилися підвищенням провідних індексів. Індекс Dow додав більше 60 пунктів, індекс S&P 500 виріс на 0,6%, а Nasdaq у свою чергу додав 1%, шостий раз поспіль завершивши день в зеленому полі.

Фондові торги в США 13 лютого закрилися підвищенням провідних індексів. Індекс Dow додав більше 60 пунктів, індекс S&P 500 виріс на 0,6%, а Nasdaq у свою чергу додав 1%, шостий раз поспіль завершивши день в зеленому полі. Позитивну динаміку допомогли відновити корпоративні новини, яким вдалося переламати негативний настрій інвесторів, запанувала в перші години їх роботи.

На відкритті торгів індекси скотилися в "красне поле" після публікації даних щодо роздрібних продажів у США в січні 2014 р. Експерти очікували, що показник в місячному численні не зміниться і збережеться на грудневому рівні, однак він знизився на 0,4%. Найсильніше за 10 місяців скорочення обумовлено безпрецедентними морозами в окремих частинах країни. Низькі температури надали негативний вплив як на ринок праці США, так і на купівельну спроможність американців.

Інший важливий доповідь по ринку праці США - звіт Мінпраці країни про число первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень з 3 по 7 лютого. Аналітики очікували деякого скорочення показника (порівняно з попереднім тижнем). Проте прогнозованого скорочення числа заявок не сталося, і замість зниження показника на 1 тис. звернень він зріс на 8 тис. - до 339 тис. заявок.

Головною корпоративної новиною дня стало повідомлення про злиття двох найбільших в США телекомунікаційних компаній: оператор кабельних телекомунікаційних послуг Comcast заявив, що набуває медіахолдинг Time Warner Cable. Інформація, спочатку з'явилася як неофіційна, пізніше отримала підтвердження. Сума угоди становить 45,2 млрд дол.: Comcast заплатить за кожну акцію Time Warner Cable 158,82 дол. Котирування Time Warner Cable закрили торги підвищенням на 7,2%. Котирування Charter Communications - компанії, яка раніше також висловлювала бажання приєднати Time Warner Cable, - просіли на 6,2%.

Котирування лідера в області мережевих технологій Cisco знизилися на 2,5% після того, як компанія оприлюднила власний прогноз по виручці, який виявився нижче очікуваного і розчарував інвесторів.

Компанія Whole Foods, що спеціалізується на виробництві харчових продуктів, відзвітувала про слабких прибутках і продажі за I квартал нового фінансового року, які не порадували очікувань аналітиків. Котирування знижуються на 7,2%.

Виробник прохолодних напоїв Pepsi повідомив про зростання квартальних прибутків і виручки, але не виправдав очікувань щодо продажу, в результаті чого його папери втратили в ціні 2,2%.

Виробник шин Goodyear, тим часом, повідомив про зростання прибутку, який виявився більш істотним, ніж очікували аналітики. Котирування Goodyear злетіли на 11,5%.

За підсумками торгової сесії 13 лютого 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 63,65 пункту (+0,40%) - до 16027,59 пункту, індекс S&P піднявся на 10,57 пункту (+0,58%) - до 1829,83 пункту, а індекс Nasdaq - на 39,38 пункту (+0,94%) - до 4240,67 пункту.