ua en ru

У США фондові торги відкрилися 31 березня зростанням провідних індексів

Відкриття фондових торгів в США дає надію на закриття останнього дня I кварталу в "зеленій" зоні.

Відкриття фондових торгів в США дає надію на закриття останнього дня I кварталу в "зеленій" зоні. Після виступу голови Федерального резерву Джанет Йеллен провідні індекси додають в середньому 1%. Для індексу широкого ринку S&P це стане п'ятий квартал поспіль в "плюсі".

Сьогодні Йеллен виступила на конференції в Чикаго, де дала пояснення щодо поточної монетарної політики американського регулятора. На її думку, ринок праці в США ще недостатньо відновився, щоб прискорювати згортання "кількісного пом'якшення".

"Екстраординарні витрати ще потрібні будуть потрібні певний час і в майбутньому. Я впевнена, що мої колеги по ФРС поділяють цю думку", - цією заявою Йеллен відправила котирування на американських біржах вгору.

"Жорсткі коментарі Йеллен після засідання ФРС два тижні тому багато хто сприйняв з подивом, і зараз у неї був шанс заспокоїти трейдерів", - впевнений фахівець з інвестицій компанії Ashburton Вероніка Пекланер.

Не зіпсували настрою інвесторів і дані по індексу ділових умов у Чикаго та штаті Іллінойс за березень. Показник упав набагато нижче очікувань - з 59,8 до 55,9 пункту (замість прогнозованих 58,5 пункту). Тим не менш індекс все ж знаходиться вище 50 пунктів, тобто ділова активність все ж розширюється.

З корпоративних новин - на 1,3% знижуються котирування автогіганта General Motors. За два наступних дня глава компанії Мері Барра відзвітує на спецкомісії конгресу США. Найбільше конгресменів цікавить, чому 800 тис. автомобілів були відкликані лише в лютому 2014 р., тоді як за роки до цього проблеми із замком запалювання стали ймовірною причиною загибелі 13 людей в ДТП з машинами цих моделей. Всього за останні чотири місяці GM відкликала понад 3 млн автомобілів.

Станом на 18:50 мск 31 березня 2014 р. індекс Dow Jones підвищується на 126,33 пункту (+0,77%) - до 16449,39 пункту, індекс S&P росте на 14,51 пункту (+0,78%) - до 1872,13 пункту, а індекс Nasdaq - на 47,18 пункту (+1,14%) - до 4202,94 пункту.