ua en ru

В США фондові торги 6 лютого відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 6 лютого, як і очікувалося, відкрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 6 лютого, як і очікувалося, відкрилися підвищенням провідних індексів. Сьогодні увага інвесторів прикута до макроекономічних новин, а також до корпоративної звітності американських компаній.

Згідно з доповіддю Міністерства праці країни, число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 31 січня, склала 331 тис. звернень. Показник трохи розійшовся з прогнозом і виявився краще останнього: аналітики чекали, що число первинних вимог складе 335 тис. Кількість вимог за попередній тиждень було переглянуте у бік підвищення: якщо раніше повідомлялося, що воно склало 348 тис., то, згідно з переглянутими даними, показник досяг позначки в 351 тис. Менше, ніж очікувалося, число звернень за допомогою, стало для інвесторів добрим знаком напередодні публікації даних по безробіттю в США і кількістю нових робочих місць, запланованої на 7 січня.

Крім того, були опубліковані попередні дані по динаміці продуктивності праці за IV квартал 2013 р. Продуктивність праці зросла на 3,2%, у той час як аналітики прогнозували зростання показника на 2,5%. Міністерство торгівлі також повідомило, що дефіцит торгового балансу США в грудні виріс і склав 38,7 млрд дол. при прогнозі в 36,0 млрд дол. За підсумками 2013 р. дефіцит торгового балансу США знизився на 11,8% порівняно з попереднім роком і склав 471,53 млрд дол., що стало найнижчим значенням показника з 2009 р.

На відкритті сесії котирування здебільшого кинулися вгору. Виняток становив Twitter, чиї папери все ще знаходяться під впливом несприятливої звітності компанії. Чистий збиток оператора сервісу коротких повідомлень за підсумками IV кварталу 2013 р. склав 511 млн дол. Роком раніше компанія також відзвітувала про збиток, але він за підсумками кварталу склав 8,7 млн дол. З урахуванням корекції прибуток компанії склав 9,7 млн дол., або 0,02 дол. на акцію. Twitter вперше відзвітував в ролі публічної компанії, також повідомив про слабкому зростанні числа користувачів соцмережі за звітний період. Його котирування обвалюються на 20,6%.

Ринкова капіталізація автовиробника General Motors також знижується - на 1,8% після публікації звіту компанії. Чистий прибуток автогіганта, доступна для розподілу серед акціонерів компанії, за підсумками 2013 р. склала 3,8 млрд дол., що на 22% нижче показника по річному прибутку в 2012 р. Прибуток за IV квартал продемонструвала незначне зростання, проте результати діяльності компанії в цілому розчарували аналітиків.

Котирування Sony піднімаються на 1,7%, незважаючи на погіршення власного прогнозу компанії щодо прибутку на фінансовий рік, який закінчиться 31 березня 2014 р. Замість прибутку в 300 млн дол. компанія чекає збиток у розмірі 1,1млрд. дол. Проте вона також оголосила про свій намір продати підрозділ з виробництва персональних комп'ютерів, відокремити телевізійний бізнес і скоротити 5 тис. співробітників.

Котирування виробника кави в капсулах Green Mountain Coffee Roasters злетіли більш ніж на 29%, після того як стало відомо про її домовленості з виробником напоїв Coca-Cola. Згідно з контрактом, Green Mountain створити спеціальний пристрій, яке буде виробляти напої Cola, Fanta і Sprite з концентратів в капсулах. Напій, зроблений своїми руками, може представляти серйозну конкуренцію для продукції інших гравців галузі, але в цілому інформація мала позитивний ефект на їх котирування: акції SodaStream подорожчали майже на 10%.

Станом на 19:45 мск 6 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищується на 158,48 пункту (+1,03%) - до 15598,71 пункту, індекс S&P росте на 17,98 пункту (+1,03%) - до 1769,70 пункту, а індекс Nasdaq - на 51,15 пункту (+1,27%) - до 4062,62 пункту.