ua en ru

В США фондові торги 27 лютого закрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 27 лютого закрилися підвищенням провідних індексів на тлі виступу голови Федерального резерву Джанет Йеллен, а також сильної корпоративної звітності.

Фондові торги в США 27 лютого закрилися підвищенням провідних індексів на тлі виступу голови Федерального резерву Джанет Йеллен, а також сильної корпоративної звітності.

Побоювання з приводу міжнародної ситуації. Розігралася навколо конфлікту на Україні, здається, відійшли на другий план і американські інвестори звернули свою пильну увагу на новини іншого характеру. Вони, як і їх колеги по всьому світу, з нетерпінням чекали виступу глави Федрезерву США Джаннет Йеллен перед банківським комітетом сенату з піврічним звітом щодо монетарної політики. Виступ в цілому порадувало інвесторів. Слабкі макроекономічні дані, опубліковані за посивіння час і неабияк зіпсували настрій трейдерів, Йеллен пояснила аномальними холодами, сковавшими ряд штатів і замедлившими економічну активність.

Вона також висловила надію на те, що проводиться урядом країни бюджетна політика, яка передбачає серйозне урізання ряду витрат, не завдасть сильного збитку поступового відновлення економіки. Йеллен тим не менш зазначила, що даний підхід важливий і буде залишатися актуальним "ще досить тривалий час".

З питання про скорочення програми кількісного пом'якшення QE3, Йеллен заявила, що ФРС продовжить скорочення, розпочате ще при Бернаке, і може повністю завершити програму скуповування облігацій вже восени 2014 р. Раніше ФРС вже двічі скорочувала обсяги скупки держоблігацій і цінних паперів, забезпечених іпотекою, знизивши їх з 85 млрд дол. до 65 млрд дол. в місяць.

На корпоративному фронті інвесторів порадували фінансові звіти низки американських компаній. До офіційного відкриття торгів "розкрилися" ритейлер Best Buy і мережа універсальних магазинів kohl's. Best Buy за підсумками IV кварталу 2013 фінансового року, що завершився 1 лютого 2014 р., відзвітував про прибуток: прибуток від триваючих операцій за склала 310 млн дол. або 88 центів на акцію, а скоригований прибуток ритейлера зупинилася на позначці 1,24 дол. на акцію. Аналітики Thomson Reuters, очікували, що прибуток на акцію компанії склав 1,01 дол. Котирування тим не менш закрили торги зниженням на 0,1% після значного зростання. Папери kohl's додали в ціні 2,4%, незважаючи на те, що виручка компанії за IV квартал знизилася на 12%- до 6,1 млрд дол., що в свою чергу спричинило за собою і зниження прибутку.

Папери ритейлера J.C. Penney закрили торги злетів на 25%, так як раніше компанія оголосила про прогнозоване зростання продажів в поточному кварталі на 3%-5%. Крім іншого, її збитки за IV квартал виявилися нижчими за очікування ринку. Котирування виробника електромобілів Tesla закрили торги незначним зниженням після яскравого зльоту, забезпеченого новиною про те, що компанія має намір залучити 1,6 млрдл дол. для реалізації своїх планів по розширенню.

Котирування eBay піднялися на 1,7%, після того, як інвестор Карл Айкан опублікував лист, в якому критикує двох членів ради директорів компанії. eBay заступився за своє керівництво.

За підсумками торгової сесії 27 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищився на 74,24 пункту (+0,46%) - до 16272,65 пункту, індекс S&P піднявся на 9,13 пункту (+0,49%) - до 1854,29 пункту, а індекс Nasdaq - на 26,85 пункту (+0,63%) - до 4318,93 пункту.