ua en ru

Фондові торги В США 22 січня закрилися різноспрямованою зміною індексів

Фондові торги в США 22 січня 2014 р. завершилися різноспрямованим рухом індексів.

Фондові торги в США 22 січня 2014 р. завершилися різноспрямованим рухом індексів. Так, Dow Jones помітно знизився, Nasdaq впевнено виріс, а S&P знаходиться в символічному "плюсі". Експерти пов'язують таку ситуацію зі змішаними даними з корпоративної звітності.

В першу чергу інвестори стежили за тикерами компаній, що відзвітували днем раніше. Квартальні досягнення високотехнологічного концерну IBM не вразили аналітиків: хоча прибуток перевершила передбачувану, проте в ході продовженій сесії папери знову стали дешевшати з-за того, що показник продажів виявився нижче прогнозів. За підсумками сесії зниження котирувань склало 3,3%.

Виробник комп'ютерних комплектуючих AMD знизив свій прогноз по прибутку в I кварталі 2014 р. приблизно на 16%. Незважаючи на вихід компанії "в плюс" за підсумками попереднього кварталу (чистий прибуток до 89 млн дол. проти збитку в 473 млн дол. роком раніше), звістка про зниження прогнозу стурбувало інвесторів, і котирування акцій за підсумками минулої сесії AMD впали на 12%.

У той же час виробник смартфонів BlackBerry оголосив про плановане виведення більшої частини своїх активів зі сфери нерухомості Канади: всього планується продати близько 300 тис. кв. м. Крім того, за день до цього вийшов доповідь Міноборони США з якого випливає, що переважна більшість співробітників Пентагону і раніше використовують мобільні телефони BlackBerry. Всі ці новини "підштовхнули" котирування акцій компанії вгору - за підсумками сесії 22 січня акції BlackBerry подорожчали на 8,6%.

Вже після закриття торгів корпоративні звіти представили дві великі компанії, пов'язані з інтернет-ринком: eBay і Netflix. Обидві фірми продемонстрували зростання річного прибутку (eBay - на 9%, а Netflix - майже в 7 разів). На вечірніх торгах after-hours котирування eBay ростуть на 5,7%, а Netflix - на 18%.

За підсумками торгової сесії 22 січня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 41,10 пункту (-0,25%) - до 16373,34 пункту, індекс S&P додав 1,06 пункту (+0,06%) - до 1844,86 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 17,24 пункту (+0,41%) - до 4243,00 пункту.