ua en ru

В США фондові торги 19 лютого відкрилися підвищенням індексів в очікуванні стенограми засідання ФРС

Фондові торги в США 19 лютого 2014 р. відкрилися зростанням більшості індексів, незважаючи на розчаровує звіт американського Мінторгу по житловому фонду.

Фондові торги в США 19 лютого 2014 р. відкрилися зростанням більшості індексів, незважаючи на розчаровує звіт американського Мінторгу по житловому фонду.

Сьогодні за годину до відкриття торгів стали відомі січневі дані з ринку нерухомості в США. У перерахунку на річні темпи кількість закладених до будівництва житлових будинків скоротилося до 880 тис., тоді як ще в грудні показник трохи перевищував 1 млн. Зниження обумовлене сильними холодами в США, ударившими ділової активності в цілому. Однак навіть експерти не очікували такої серйозної коригування: консенсус-прогноз на січень 2014 р. становив 950 тис. закладених фундаментів.

На 5% стало менше і дозволів, виданих на будівництво житлових будинків, - з грудневих 991 тис. показник скоротився до 937 тис. у річному вираженні. Це також нижче очікувань експертів (980 тис. документів).

Крім того, негативно на індексах відображаються криваві зіткнення влади і протестуючих у Венесуелі, Таїланді і на Україні. Безладдя підривають довіру інвесторів до країнам - другий удар для цих ринків після обвалу валют в кінці січня.

Трейдери з інтересом чекають публікації стенограми попереднього засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) американського Федерального резерву. На цій зустрічі 28-29 січня була вдруге поспіль скорочена стимулююча програма "кількісного пом'якшення", що пояснюється поступовим відновленням американської економіки. Тепер перед усіма гравцями ринку стоїть питання - чим є досить слабкі січневі показники за всіма макроекономічними фронтах США? Лише впливом негоди, в буквальному сенсі заморозила економіку, або сигналом до чергової хвилі кризи? Від цього буде залежати в тому числі і хід подальшого урізання "кількісного пом'якшення". Оскільки ринок знаходиться в "зеленій" зоні, ймовірно, поки що переважає перша думка.

З корпоративних новин вже після закриття свою звітність представить виробник електромобілів Tesla Motors. Аналітики очікують прибуток на звичайну акцію в розмірі 4 центи за жовтень-грудень 2013 р. Котирування концерну знижуються на 2,9% до 19:45 мск.

Станом на 19:45 мск 19 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищується на 83,87 пункту (+0,52%) - до 16214,27 пункту, індекс S&P росте на 4,86 пункту (+0,26%) - до 1845,62 пункту, зате індекс Nasdaq незначно знижується - на 1,34 пункту (-0,03%) - до 4271,44 пункту.