ua en ru

В США фондові торги 17 січня закрилися зниженням більшості провідних індексів

В США фондові торги 17 січня закрилися зниженням більшості провідних індексів.

Фондові торги в США 17 січня закрилися зниженням більшості провідних індексів, головною причиною цього стали несприятливі корпоративні новини, оприлюднені поруч американських компаній напередодні.

За підсумками торгової сесії S&P 500 відступив від рекордних величин, досягнутих за підсумками попередніх торгів, Dow також дещо втратив позиції, в той час як Nasdaq продемонстрував незначне зростання.

Компанією, що входить в перелік індексу S&P 500 і продемонструвала найбільше зниження, став рітейлер Best Buy. За підсумками сесії котирування опустилися на 28,6%. Приводом для зниження стало розчарування інвесторів щодо звітності компанії. Best Buy повідомив про зниження продажів у святковий період, який традиційно вважається самим "гарячим" часом для рітейлерів. Всупереч очікуваному зростанню на 2-3%, показник продажів знизився на 2%.

Аналітики відзначають, що деяке зниження котирувань Best Buy, може піти на користь паперів компанії, які раніше продемонстрували впевнене зростання. Аналогічною динамікою - висхідної з подальшим зниженням відзначилися папери Apple, чиї котирування знизилися на 0,6%.

Котирування J.C.Penney знизилися на 1,6%, після того, як стало відомо, що проблемний рітейлер, намагаючись вирішити свої труднощі, планує звільнити 2 тис. співробітників та закрити 33 магазину.

Розчарувала інвесторів і звітність американських банків Citigroup і Goldman Sachs, відзвітували напередодні. У 2013 р. чистий прибуток Citigroup зросла на 84% до попереднього року - до 13,91 млрд дол. (при виручці 76,37 млрд дол.). Результати Citigroup тим не менш виявилися нижче очікуваних, внаслідок чого його котирування знизилися на 4,4%.

Goldman Sachs виглядав трохи краще, проте за підсумками торгів її акції подешевшали на 2,0%. Аналітики ринку очікували, що в жовтні-грудні 2013 р. прибуток банку складе 4,21 дол./акція проти 5,60 дол./акція, отриманих за аналогічний квартал 2012 р. Реальна прибуток за квартал склав 4,6 дол./акція. Показник по виручці виявився дещо менш вражаючим і поступився прогнозом.

Котирування залізничної компанії CSX впали на 6,8% після того, як компанія відзвітувала про зниження прибутку за IV квартал. Папери конкуруючих залізничних компаній Norfolk Southern і Union Pacific знизилися на 3,7% і 1,3% відповідно.

Після офіційного закриття торгів відзвітували дві компанії, що входять в індекс Dow: високотехнологічна Intel і виробник пластикових карток American Express. Обидві вони розчарували аналітиків, поступившись прогнозами ринку. На цьому тлі в ході after-hours торгів котирування Intel знизилися на 4,7%, а акції American Express подешевшали на 0,4%.

За підсумками торгової сесії 16 січня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 64,93 пункту (-0,39%) - до 16417,01 пункту, індекс S&P впав на 2,49 пункту (-0,13%) - до 1845,89 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 3,80 пункту (+0,09%) - до 42148,69 пункту.