ua en ru

Фондові торги В США 11 лютого відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 11 лютого 2014 р. відкрилися підвищенням провідних індексів.

Фондові торги в США 11 лютого 2014 р. відкрилися підвищенням провідних індексів. Головною подією дня для інвесторів став виступ нового глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен перед конгресменами країни.

Напередодні доповіді нового глави ФРС інвестори намагалися відповісти на головне питання: чи продовжить американський Центробанк скорочення програми "кількісного пом'якшення". Хоча ще до вступу на посаду 3 лютого 2014 р. Йеллен зарекомендувала себе як прихильниця стимулюючих заходів, її виступ виправдало здогадки інвесторів: ФРС продовжить поступове скорочення програми.

Як повідомила новий керівник ФРС, Центробанк продовжить плавне скорочення програми QE3. Йеллен, що стала першою жінкою, яка очолила ФРС США, зазначила, що економіка країни відновлюється помірними темпами, проте відновлення ринку праці ще далеко від завершення". На її думку, навіть незважаючи на деяке скорочення безробіття, число американців, які залишаються безробітними більше шести місяців, ще дуже високо, як і кількість тих, хто працює на умовах неповної зайнятості. Вона також висловила прихильність курсу, обраного її попередником Беном Бернанке, який залишив посаду глави ФРС 1 лютого 2014 р. Йеллен висловила надію, що ФРС і надалі буде поступово скорочувати QE3 за умови подальшого відновлення економіки і позитивних макроекономічних маркерів. Торкнувшись питання волатильності ринків, глава ФРС зазначила, що вони навряд чи становлять серйозну загрозу для американської економіки.

У секторі корпоративних новин до офіційного торгового старту торгів були опубліковані результати квартальної діяльності оператора мережі аптек CVS Caremark, телекомунікаційної Sprint і енергетичної компанії PG&E.

Так, чистий прибуток CVS Caremark за підсумками IV кварталу зріс більш ніж на 12%. Прибуток за підсумками кварталу склав 1,27 млрд дол., або 1,05 дол. на акцію. Роком раніше показник прибутку досяг позначки в 1,13 млрд дол., що еквівалентно 90 центів на акцію. Також оператор мережі аптек відзвітував про зростання продажів за квартал. Виручка за звітний період піднялася майже на 5% - до 32,83 млрд дол. В результаті котирування CVS Caremark ростуть на 2,9%.

Чиста операційна виручка Sprint за підсумками IV кварталу склала 9,14 млрд дол., кілька перевищивши аналогічний показник річної давності, коли виручка досягла 9 млрд дол. При цьому збиток на акцію за підсумками звітного кварталу становив 0,26 дол. Аналітики очікували, що збиток на акцію досягне 0,33 дол., а показник виручки складе 8,97 млрд дол. Результати компанії, таким чином, перевершили прогнози, і її котирування ростуть більш ніж на 7%.

PG&E за підсумками IV кварталу 2013 р. відзвітувала про прибуток у розмірі 86 млн дол. проти чистого збитку в 13 млн дол. роком раніше. У перерахунку на акцію прибуток склав 0,19 дол. проти збитку в 0,03 дол. за IV квартал 2012 р. Операційний прибуток на акцію склав 0,42 дол. проти прогнозу аналітиків Thomson Reuters у 0,41 дол./акція. Котирування компанії, тим не менш, знижуються на 1%.

Станом на 16:57 за київським часом 11 лютого 2014 р. індекс Dow Jones підвищився на 58,82 пункту (+0,37%) - до 15860,61 пункту, індекс S&P - на 5,74 пункту (+0,33%) - до 1805,68 пункту, а індекс Nasdaq - на 13,42 пункту (+0,32%) - до 4161,02 пункту.