ua en ru

Фондові торги В США 10 лютого відкрилися "боковим" рухом індексів в очікуванні доповіді глави ФРС

Фондові торги в США 10 лютого 2014 р. відкрилися "боковим" рухом індексів в очікуванні першого доповіді Джанет Йеллен в якості керівника Федеральної резервної системи

Фондові торги в США 10 лютого 2014 р. відкрилися "боковим" рухом індексів в очікуванні першого доповіді Джанет Йеллен в якості керівника Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Виступ нової глави мегарегулятора відбудеться 11 лютого в конгресі США. Воно буде присвячене монетарної політики США і майбутнього курсу Федрезерву в цілому. Макроекономічна ситуація останнім часом є досить змішаною, тому якихось конкретних заяв Йеллен трейдерам передбачити непросто.

"Ймовірно, нове керівництво заявить, що економіка США стабільно зростає, хоч її стан і залишається крихким. Курс Федрезерву залишиться незмінним", - упевнений аналітик банку Societe Generale Кіт Джакс.

Невизначеність в макроекономіці породжується і змішаними даними по ринку праці в США: повільне і стабільне скорочення безробіття, але і вкрай низьке число створених робочих місць. Більшість трейдерів вважають, що за такої ситуації на наступному засіданні комітету з операцій на відкритому ринку 19-20 березня 2014 р. нового рішення про скорочення стимулюючої програми "кількісного пом'якшення" прийнято не буде.

У секторі корпоративних новин найпомітнішою стала Hasbro, чиї котирування підвищуються. Виробник "трансформерів" і легендарної "Монополії" показав досить слабкі результати за жовтень-грудень 2013 р.: прибуток на акцію склав 1,12 дол. при планованих 1,22 дол. і консенсус-прогнозі аналітиків в 1,15 дол. Однак компанія різко підвищила свої дивіденди, на тлі чого акції Hasbro дорожчають до 17:25 за київським часом на 5,3% - лідер зі зростання у лістингу індексу S&P 500.

Відомий інвестор Карл Айкан відмовився від претензій до корпорації Apple з приводу зворотного викупу акцій. Починаючи з осені 2013р. він наполегливо вимагав від керівництва компанії з Купертіно використовувати вільну готівку і викупити свої цінні папери на суму аж до 50 млрд дол. Суперечка мало не переросла в боротьбу за голоси акціонерів, проте минулого тижня глава Apple Тім Кук заявив, що за 10 днів з моменту публікації квартального звіту фірма викупила власні папери більш ніж на 14 млрд дол. Причиною для цього послужили слабкі квартальні показники і, як наслідок, падіння котирувань компанії. Щоб виправити становище, Apple і перейшла до викупу акцій. На 17:25 за київським часом вони ростуть в ціні на 1,5%.

Хорошими новинами поділився і сайт Yelp, що дозволяє залишати та переглядати відгуки про підприємства сфери послуг (ресторани, готелі, магазини та інше). Керуюча компанія сайту підписала угоду з пошуковою системою Yahoo. І тепер відгуки з сайту Yelp будуть з'являтися нагорі сторінки з результатами пошукової видачі Yahoo. Котирування Yelp ростуть на 17:25 за київським часом на 4,2%, а Yahoo - на 0,5%.

Станом на 17:15 мск 10 лютого 2014 р. індекс Dow Jones знижується на 19,53 пункту (-0,12%) - до 15774,55 пункту, індекс S&P мінімально втрачає 0,16 пункту (-0,01%) - до 1796,86 пункту, а індекс Nasdaq росте на 7,17 пункту (+0,17%) - до 4133,03 пункту.