ua en ru

У США для контролю апетиту і придушення голоду застосовано лазер

Вчені з Університету Північної Кароліни у США винайшли спосіб, як контролювати голод за допомогою лазера. Для цього була виведена генетично модифікована миша зі змінами в таламусі. Дослідникам вдалося змусити ділянки мозку гризуна реагувати на світло.

Вчені з Університету Північної Кароліни у США винайшли спосіб, як контролювати голод за допомогою лазера. Як пише The Daily Mail, вчені вивели генетично модифіковану мишу зі змінами в таламусі, змусивши ділянки мозку гризуна реагувати на світло.

У ході експерименту фахівці помітили, що мозок і шлунок обмінюються певними речовинами, які несуть сигнал про почуття голоду у тварини. Коли дослідники вмикали лазер, мозок миші починав інтенсивно відправляти команди шлунку, змушуючи його постійно споживати їжу.

У США для контролю апетиту і придушення голоду застосовано лазер

(Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook - за посиланням усередині фото)

У той же час, коли лазер був вимкнений, гризун ігнорував їжу навіть після кількох днів голодування.

Американські вчені сподіваються, що дане дослідження врешті-решт дозволить їм знайти універсальний спосіб схуднути для тих, хто не може відмовитися від їжі за допомогою традиційних методів і сили волі.

Як повідомлялося у травні ц.р., продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) закликала голодуючих по всьому світу активніше харчуватися комахами. "Дикі тварини та комахи часто є головним джерелом білка для людей, що живуть у лісових зонах, тоді як листя, насіння, гриби, мед і фрукти є джерелом мінералів і вітамінів, збагачуючи раціон поживними речовинами", - наголошували в ООН.

Місяцем раніше співробітники університету Ерлангена-Нюрнберга в Німеччині з'ясували причину пристрасті деяких людей до шоколаду і чіпсів. Як виявилося, справа зовсім не в людській жадібності, а в гедоністичній гіперфагії.