ua en ru

Білий дім закликає Сенат швидше призначити Йеллен главою ФРС США

Адміністрація Білого дому висловила впевненість у Джанет Йеллен як главі Федеральної резервної системи (ФРС). Таку заяву зробив прес-секретар адміністрації президента США Джей Карні, передає агентство Reuters.

Адміністрація Білого дому висловила впевненість у Джанет Йеллен (на фото) як главі Федеральної резервної системи (ФРС). Таку заяву зробив прес-секретар адміністрації президента США Джей Карні, передає агентство Reuters.

"Джанет Йеллен - ідеальний кандидат на пост глави ФРС", - заявив Карні.

"Її виступ перед Конгресом дозволяє в цьому переконатися", - додав він, зазначивши, що адміністрація закликає Сенат не відкидати її кандидатуру і "не затягувати" із затвердженням Йеллен в посаді.

Нагадаємо, 14 листопада Йеллен виступила перед Конгресом."Чим довше ми будемо підтримувати програму QE3, тим сильніше будуть пов'язані з цим ризики для монетарної системи країни", - заявила Йеллен, додавши, що згортання стимулюючої програми завчасно завдасть ще більшої шкоди економіці США в цілому.

Більшість питань сенаторів до Йеллен стосувалися часу, коли обсяги QЕ3 будуть переглянуті. "Я упевнена, що це програма в цілому не може тривати нескінченно. Зараз ми чекаємо таких макроекономічних показників, які змогли б забезпечити безупинний прогрес", - зазначила вона. На кожному подальшому засіданні Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) поточна на той момент макроекономічна ситуація оцінюватиметься по великому числу критеріїв: чи можливо саме зараз безболісно провести урізування QЕ3.

Нинішній глава ФРС Бен Бернанке покине свій пост 31 січня 2014 р.

Йеллен працює в структурах ФРС США з 1977 р. У 2004-2010 рр. вона керувала Федеральним резервним банком Сан-Франциско, з жовтня 2010 р. є заступником голови ради керівників ФРС Бена Бернанке. До кінця вересня 2013 р. вона залишилася фактично єдиним основним кандидатом на посаду глави ФРС після відходу Б.Бернанке в січні 2014 р. 9 жовтня 2013 р. її кандидатура була офіційно підтримана Президентом США Бараком Обамою.