ua en ru

У Раді міністрів АРК створена комісія для звільнення самовільно зайнятих земель

Рада міністрів Автономної Республіки Крим (АРК) створив комісію з вирішення питань, пов'язаних зі звільненням самовільно зайнятих земель і надання депортованим та іншим громадянам земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків у Сімферополі і Сімферопольському районі.
Про це повідомляє головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.
"Перша і найголовніша задача комісії - визначити до 1 березня земельний масив, якій відповідає планам розвитку Сімферополя і Сімферопольського району і всім вимогам, які пред'являються до територій, які виділяються під житлову забудову. Там будуть виділятися земельні ділянки для будівництва житла", - сказав голова Ради міністрів АРК Василь Джарти на засіданні Ради міністрів.
Комісія має також сформувати списки громадян, які претендують на отримання землі в Сімферополі або Сімферопольському районі і мають законне право на отримання земельної ділянки.
В.Джарти наголосив, що проблему самовільних захоплень землі навколо Сімферополя потрібно вирішувати виключно мирним шляхом, не допускаючи силового протистояння.
Комісію очолив заступник голови Радміну Георгій Псарьов, його заступниками призначені Азіз Абдуллаєв і Олександр Чабанов.
Раду міністрів Криму у складі комісії представляють також: міністр транспорту і зв'язку АРК Микола Черевков, міністр регіонального розвитку та будівництва АРК Сергій Брайко, міністр промислового політики, палива та енергетики АРК Ігор Зосімов, міністр ЖКГ АРК Микола Порицький, міністр аграрної політики АРК Олег Фарін, голова рескомітету з міжнаціональних відносин Едем Дудаков, голова Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини Сергій Тур і інші посадові особи.
До складу органу, створеного для вирішення проблеми самозахоплень, увійшли також мер Сімферополя Віктор Агєєв, голова Сімферопольської райдержадміністрації Володимир Живиця та голова районної ради Володимир Закорецький.
До складу комісії увійшли також кримськотатарські лідери: голова громадської організації "Світовий конгрес кримськотатарського народу" Рефат Чубаров і депутат Сакської районної ради Зевджет Куртемеров.