ua en ru

До ради директорів ТОВ "ОАК-Антонов" увійдуть 12 осіб

Статут спільного українсько-російського підприємства - ТОВ "ОАК-Антонов" планується затвердити на перших загальних зборах учасників. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства "Антонов". Угоду учасників підписали 27 жовтня в Києві голова правління державного авіабудівного концерну "Антонов" Дмитро Ківа і президент ОАК Олексій Федоров.
За словами Д.Ківи, "угода передбачає рівну участь сторін - 50:50 і не має на увазі передачі активів учасників і прав інтелектуальної власності". СП буде працювати за програмами Ан-148 і Ан-158, Ан-140, Ан-70 і Ан-124-100.
Рада директорів суспільства буде складатися з 12 осіб, 6 з яких запропонує ОАК, 6 - "Антонов". Голова ради директорів змінюється раз на два роки.
Кандидата для обрання генеральним директором товариства на перші два роки запропонує ОАК, а кандидата на посаду першого заступника генерального директора - "Антонов". Через два роки відбудеться зміна керівництва товариства: кандидата на посаду генерального директора висуне "Антонов", а на посаду першого заступника - ОАК.