ua en ru

В угоді про асоціацію України з ЄС немає нічого, що могло б створити "особливі очікування", - Тейшейра

В ще не опублікованому проекті угоди про асоціацію України з Євросоюзом (ЄС) немає нічого, що могло б створити "особливі очікування" з боку української громадськості. Про це заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає кореспондент РБК-Україна.

"Маю сказати вам, що в цій угоді немає нічого такого, що не можна знайти в подібних угодах, які були підписані з багатьма країнами, які приєднувалися до Євросоюзу. Переважна більшість змісту однакова, і тому там немає нічого такого, щоб могло створити якісь особливі очікування з боку української громадськості", - зазначив Тейшейра.

В той же час, за його словами, "звичайно, деяких глав немає, але що стосується політичних глав по відношенню до європейських цінностей, все абсолютно там є".

При цьому Тейшейра наголосив на тому, що текст угоди вже не може бути змінений.

"Угода не може бути змінена після того, як вона парафована. Це означає, що дана угода повинна, якщо умови будуть нормальні, - а як ми знаємо, на жаль, умови не є нормальними, - то вже б ця угода пішла на процес підписання", - пояснив Тейшейра.

Нагадаємо, 30 травня Україна і Євросоюз в Брюсселі парафували угоду про асоціацію і ЗВТ.