ua en ru

У РНБО України допускають, що малайзійський літак був збитий з території РФ

У Раді національної безпеки і оборони України припускають, що літак "Малазійських авіаліній", що розбився сьогодні в Шахтарському районі Донецької області, був збитий з території Росії.

У Раді національної безпеки і оборони України припускають, що літак "Малазійських авіаліній", що розбився сьогодні в Шахтарському районі Донецької області, був збитий з території Росії. Про це під час брифінгу заявив спікер РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні орієнтовно о 16:20 зник з екранів літак авіакомпанії малазійських авіаліній "Боїнг-777", який здійснював рейс МН-17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур. За останні дні це вже 3 трагічний випадок після того, коли з російської території були збиті літаки Ан-26 та Су-25 ЗС України. Ми не виключаємо, що цей літак був збитий так само, і відзначаємо, що Збройні сили України не здійснювали ніяких дій з ураження цілей в повітрі", - повідомив Лисенко.

Нагадаємо, за даними МВС України, 17 липня 2014 р. в Донецькій області бойовики збили малайзійський літак рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур", в результаті чого загинули 295 осіб: 280 пасажирів і 15 членів екіпажу.

За даними МВС України, літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук".