ua en ru

В РНБО заперечують причетність українських військових до обстрілу конвою місії ОБСЄ

В РНБО заперечують причетність українських військових до обстрілу конвою місії ОБСЄ Джерело фото:EPA
В РНБО заперечують причетність українських військових до обстрілу конвою спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) 19 листопада біля Мар'їнки Донецької області.

В РНБО заперечують причетність українських військових до обстрілу конвою спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) 19 листопада біля Мар'їнки Донецької області. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив прес-секретар інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було вертикальне маркування білими лініями, однак відповідно до інструкції, яка діє в зоні проведення антитерористичної операції, рух колон менше 2 одиниць заборонений. Те позначення, яке було зазначено у звіті ОБСЄ, це застаріле позначення українських військ. Зараз воно оновлене, тому жодним чином ця машина не може належати українським військам, хоч вона і перебувала на території, яка контролюється українськими військами. Тому це звичайна провокація",- заявив Лисенко.

У той же час він зазначив, що в РНБО неодноразово попереджали про завдання на техніку терористів української маркування.

Нагадаємо, ОБСЄ поки нікого не звинувачує в причетності до обстрілу конвою місії.