ua en ru

У РНБО не підтверджують інформацію про підготовлюваний введення військ РФ в Україну 15 липня

У РНБО України не підтвердили інформацію про введення російських військ в Україну 15 липня.

У Раді національної безпеки і оборони України не підтвердили інформацію про введення російських військ до України 15 липня. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко (на фото).

"У нас немає підтвердженої інформації, що саме 15 липня почнеться те, про що ви сказали", - заявив Лисенко, відповідаючи на питання журналіста про те, чи є інформація щодо заяви координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука про підготовлюване введення російських військ до України.

Нагадаємо, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук сьогодні на брифінгу повідомив про те, що Росія готує введення своїх військ до України 15 липня.

"За минулі вихідні ми отримали вичерпні підтвердження про це і можемо сказати про це впевнено.До Ростовської області прибувають підрозділи групи спецпризначення, це розвідувально-диверсійні групи штатних бригад спецпризначення ГРУ російського. За нашими даними, командири підрозділів зорієнтовані на їх введення до України 15 числа (липня, - ред). Ця дата не раз маячила в тій інформації, що ми отримували", - повідомив Тимчук.

За його словами, на сьогоднішній день вирішується питання про те, під яким виглядом будуть вводитися ці підрозділи до України.

Нагадаємо, раніше Тимчук у своєму Facebook повідомив про те, що РФ почала перекидати в Україну бойові розрахунки з числа російських військовослужбовців.